Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Wicks stängdes av för dopning - försökte ta sitt liv: "Jag ringde min mamma för att säga hej då"

Allsvenskan

Joshua Wicks stängdes av för dopning.
Målvakten berättar nu om mörkret som följde och att försökte ta sitt liv.
- Jag ringde min mamma och min dotters mamma för att säga hej då, säger han till UNT.

Foto: Bildbyrån.

För drygt ett år sedan stängdes Sirius-målvakten Joshua Wicks av för dopningen efter att ha testats positivt för kokain. Han stängdes av under Riksidrottsförbundets då pågående utredning och under hösten 2018 kom beskedet från Dopningsnämnden att stänga av målvakten i ett års tid. Båda parterna, Wicks och dopingkommissionen (parten som anmälde fallet till Dopingnämnden), valde att överklaga domen och straffet skärptes till två års avstängning. Nu bryter Joshua Wicks tystanden om den tuffa tiden efter avstängningen och han berättar att han gick i självmordstankar.

- De första nio, tio månaderna kändes det som att mitt liv var över, bokstavligt talat. Det fanns inget kvar för mig. Jag förlorade väldigt mycket kontakt med min familj, mina barn. Det var den värsta tiden i mitt liv mentalt. Jag försökte avsluta det själv vid ett tillfälle, det kom några vänner och räddade mig. Jag kom till sjukhuset och pratade med personer, men jag kände mig helt ensam i ett mörker, säger Joshua Wicks till UNT.

ANNONS

Wicks berättar vidare att det var en rejäl käftsmäll med avstängningen och att han till och med förberedde sina nära och kära på det värsta.

- Det var det värsta som kunde hända mig ... jag ringde min mamma och min dotters mamma för att säga hej då. Att bli behandlad så som jag blev och att gå igenom processen om och om igen, hela tiden tro att det finns hopp och sedan kommer någon och bara hugger av dig benet. Jag gav bara upp, jag såg inget hopp eller något ljus i tunneln. Det fanns ingen mening för mig.

I dag mår Joshua Wicks bättre berättar han i intervjun och han säger till UNT att han inte ångrar någonting av det som skett. Däremot upplever han det som jobbigt att det som hände gick ut över dem som stod honom nära, samtidigt som han också säger att det inträffade tog honom dit han är i dag.

ANNONS

Den 35-årige målvakten överklagade sin avstängning till Cas tidigare i våras. Överklagan gick dock inte igenom. Wicks har begärt omprövning och benådning i fallet hos Riksidrottsförbundet.

Publicerad 2019-05-23 kl 09:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto