Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Witry kan flytta i sommar: "Allt möjligt är intressant"

Allsvenskan

Aslak Fonn Witry har i år imponerat i allsvenskan.
Efter EM-uppehållet är han möjligen inte kvar i Djurgården.
- Det är klart att jag har en förhoppning om att det ska komma några och att jag ska ta ett nytt kliv, men jag trivs även jättebra, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Djurgården har imponerat under inledningen av säsongen och är på andra plats i allsvenskan med 17 poäng efter åtta spelade omgångar. En spelare som stuckit ut i år är den norske högerbacken Aslak Fonn Witry med tre mål och en assist på åtta matcher. 

Witry är så här långt nöjd med Djurgårdens säsong i allsvenskan.

- Jag tycker att det har gått bra. Vi ligger tvåa och speciellt de första matcherna var extremt bra, även om det sedan har svängt lite mer efter det. Jag tycker att det har varit en bra vårsäsong och det är kul, säger han till Fotbollskanalen.

Norrmannen är även nöjd med sin egen inledning av säsongen.

ANNONS

- Jag tycker att det flöt på bra i början. Jag tycker att jag har varit stabil, men sedan har det ju svängt lite för mig också. Jag tycker att det har varit mycket mer stabilt än tidigare, så det är kul, säger han. 

Witry anslöt till Djurgården inför säsongen 2019 och anser att han har utvecklats mycket sedan dess. Han var med och vann SM-guld för två år sedan och är i dag glad över att han bestämde sig för att flytta till Stockholmslaget. 

- Jag har utvecklats jättemycket sedan jag kom hit. Det kändes som ett bra val när jag gjorde det och det känns fortfarande som ett jättebra val. 

Men möjligen kan 25-åringens tid i Djurgården vara över i sommar.

Witry har kontrakt över 2022, men kopplades i vintras ihop med en flytt till nederländska Utrecht och intresserar, enligt Expressen, nu klubbar i MLS och i 2. Bundesliga. 

ANNONS

- Vi har en dialog med Djurgården, men i dagsläget har jag inte hört någonting, samtidigt som jag vet fruktansvärt lite, så jag förhåller mig bara till kontraktet jag har med Djurgården, säger han.

Tror du att det blir en flytt i sommar eller är du kvar efter EM-uppehållet?
- Både och. Jag kan bara förhålla mig till mitt kontrakt och sedan får vi se när det närmar sig. Det är fortfarande långt kvar och fönstret är väl öppet i två månader. Det är klart att jag har en förhoppning om att det ska komma några och att jag ska ta ett nytt kliv, men jag trivs även jättebra. Jag har inte tänkt jättemycket på det än. 

Vad väger du in när du resonerar med dig själv kring vilken klubb du vill gå till?
- Det är först och främst utveckling och att det är en klubb som vet vilka kvaliteter jag har som fotbollsspelare. Jag vill bli bättre och ta nya kliv. Jag vill också att det är ett steg upp från Djurgården, så det är först och främst det.

ANNONS

Det har rapporterats om intresse från MLS och Tyskland. Vilka länder är intressanta?
- Allt möjligt är intressant, jag är öppen för allt möjligt. Man får helt enkelt vänta och se vad som händer, säger han. 

Witry har tidigare en bakgrund med spel i Ranheim i Norge. 

Publicerad 2021-06-01 kl 11:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto