Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Yakob sålde in Blåvitt för Hausner - tror på succé: "Han har inga brister"

Allsvenskan

Sebastian Hausner, 22, har lämnat Århus för IFK Göteborg.
En succévärvning? Det tror den tidigare Blåvitt-mittfältaren tillika Århus-spelaren Kevin Yakob.
- Han är allround och har inga direkta brister, säger Yakob till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Sebastian Hausner och Kevin Yakob.

IFK Göteborgs mittbacksjakt är över. Sebastian Hausner, 22, köps loss från danska Århus för omkring 4,5 miljoner svenska kronor. Dansken, med meriter från U21-landslaget, har skrivit på ett fyraårsavtal.

Och Blåvitt tycks ha hittat rätt. Åtminstone enligt Kevin Yakob som spelat ihop med Hausner sedan förra sommaren. Den tidigare IFK Göteborg-spelaren håller inte igen med hyllningarna när han får chansen att beskriva mittbacken.

- Det är en väldigt bra gubbe. Jag har väl inte spelat med honom så mycket på planen, men vi har ju tränat mycket och jag har sett honom i den här miljön. Jag tror att det är en bra spelare för Blåvitt. Han är allround och har inga direkta brister. Han har bra ledaregenskaper och är en väldigt tuff mittback att möta. Jag tror att han kan bli bra för IFK, säger Yakob till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Han har ett starkt psyke?
- Ja, ja. Verkligen. Han är tuff, har den där krigarmentaliteten och kör på varje dag i träning och match. Jag tror att det kommer bli ett bra tillskott.

Hur bra är han med allsvenska mått mätt?
- Det är svårt att säga, men med förtroende och tid att spela in sig så tror jag att han kan bli en bra allsvensk spelare som kan bli väldigt nyttig. Han har inga direkta brister och är väldigt bred i sitt kunnande.

Sebastian Hausner har redan hunnit spela fem säsonger i Århus, men har under den nuvarande säsongen i Superligaen tappat sin startplats - vilket gjorde en klubbflytt aktuell. När IFK Göteborg kom på tal fick Kevin Yakob chansen att sälja in sin ex-klubb.

- Ja, vi pratade. Han ställde lite frågor om hur det var och ville ha en bättre bild av vad han kunde förvänta sig. Jag försökte ge honom en så bra bild som möjligt och sa att jag trodde det skulle vara ett bra steg.

ANNONS

Vad sålde du mer in som han nappade på?
- Det första man nämner är väl supportrarna och den supporterkulturen som finns. Hur häftigt det är att få spela på Gamla Ullevi och gå in till “Snart skiner Poseidon”. Det var det första jag nämnde. Jag sa att de satsar och vill upp och fajtas. 

Behövde du övertala honom att skriva på?
- Nej, han hade redan en väldigt positiv inställning till det. Såg fram emot det och var väldigt övertygad om att det var rätt steg. Jag behövde inte övertala honom, utan han ville bara ha en ännu tydligare bild.

Tillsammans med Calle Johansson och Johan Bångsbo ska Hausner nu konkurrera om en startplats i Blåvitt. I dansk media har han benämnts som en "bindgalen alfahanne". Ett uttryck som har fått stor spridning de senaste dagarna.

- Jag har läst det! Men jag vet inte … Jag har inte hört det förrän nu, de här dagarna när man har läst det. Det återstår väl att se om han lever upp till det, skrattar Yakob. 

ANNONS

Betyder det att han är en rivig spelare?
- Ja, han har den sidan. Men samtidigt är han bra med boll och den biten också. Det är det som gör att han är en spelare som är bra på väldigt många saker. Jag tror inte att man ska sätta honom i ett fack.

Kevin Yakob lämnade själv IFK Göteborg förra sommaren och har knipit en ordinarie startplats i sin nya klubb. Trots det hoppas han på en lyckad blåvit säsong 2023.

- Jag tror att det kan bli bra. Det handlar om att få ihop det över en hel säsong. Stundtals i fjol var vi väldigt bra och jag tror att det kommer bli ännu bättre i år. Det handlar om att hitta jämnheten och kontinuiteten, så tror jag att det kommer bli en väldigt bra säsong för Blåvitt, avslutar Kevin Yakob.

Publicerad 2023-01-31 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto