Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Yakobs framtid i Blåvitt oviss: "Måste finnas en bra fotbollsmässig plan"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Utgående kontrakt och knapert med speltid.
Kevin Yakobs framtid i IFK Göteborg är minst sagt oklar.
- Just nu är det inget kontraktsförslag på bordet, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg vann med 2-1 i den allsvenska premiären mot IFK Värnamo. Detta sedan Marcus Berg avgjort i den andra halvleken och fulländat den blåvita festen inför fullsatta läktare. Inför matchen var skadeläget gott, men i Blåvitts matchtrupp fanns Kevin Yakob inte med.

- Jag har haft lite problem med en blödning i sätet, så det var en säkerhetsåtgärd, förklarar Yakob.

I morgon drabbar Helsingborgs IF och IFK Göteborg samman på Olympia. Då ser Yakob ut att vara med - och därmed göra sin allsvenska premiär för i år.

- Ja, jag har tränat fullt från onsdag och det känns bra. Nu är det bara att bygga vidare på det här, men som det ser ut nu så är jag uttagningsbar på söndag, säger Yakob. 

Annons

Under våren har det ryktats om Kevin Yakob och hans framtid, och Serie A-klubben Genoa har uppgetts visa intresse av att knyta till sig Yakob i sommarens övergångsfönster. Något konkret erbjudande finns dock ännu inte på bordet. 

- Nej, det har jag lämnat till mina agenter och de som håller koll på det. Jag har bara haft mitt fokus här på Blåvitt, och det är här jag vill göra ett avtryck innan jag vill ta ett eventuellt sådant steg (utomlands), berättar 22-åringen.

Är du sugen på utlandet?
- Det är klart. Det är en dröm för alla spelare, så det är absolut en dröm som jag har. Sedan, när jag vill att det ska ske och när det kommer ske, det är en annan fråga. Jag fokuserar bara här, för det är det som tar en långt i längden.

Det låter som att du vill etablera dig mer i allsvenskan innan du sticker?

Annons
- Ja, exakt. Jag hade ju en säsong i fjol, det var väl i princip min första säsong som jag spelade. Givetvis så vill jag ha ännu mer speltid, göra ännu mer av ett avtryck och lägga grunden innan jag går och tar ett sådant steg.

Kevin Yakob anslöt till IFK Göteborg inför förra året (från BK Häcken), och skrev då på ett tvåårsavtal. Samma avtal går efter säsongen ut, och framtiden i Blåvitt är ännu oviss. 

- Som jag har sagt tidigare så är jag absolut öppen för en förlängning. Det viktigaste för mig är att det finns en bra och tydlig fotbollsmässig plan för mig. Speltid är väldigt viktigt i min ålder och det är väldigt formbara år som jag har framför mig. Så det är framför allt det, att det måste finnas en bra fotbollsmässig plan, säger Yakob. 

Känner du att den planen har funnits där under din tid i Blåvitt?

Annons
- Jag kände väl att det fanns en sådan förra året. Men under den säsongens gång så blev det otydligare. Det är väl en sak som jag känner måste bli rätt och tydlig för att det ska bli en förlängning. 

Varför tror du att det har blivit så till i år?
- Vi har gjort bra resultat, så det är ingenting som jag kan anmärka på där. Vi har haft en bra period och spelat på ett visst sätt. Jag gör mitt bästa för att konkurrera mig in, och hoppas det räcker för att få spela. 

På vilket sätt har Blåvitts plan för dig försämrats?
- Det är regelbunden speltid som är det viktiga. Det har jag hittills inte fått.

Tränare Mikael Stahre har i majoriteten av matcherna startat med Marcus Berg och Oscar Vilhelmsson som anfallsduo. Samtidigt har Erik Sorga och Kevin Yakob fått begränsat med speltid under säsongsinledningen.

Annons

- ”Micke” sätter upp det laget som han tror har störst chans att vinna matcher. Det enda jag fokuserar på är att träna och bli bättre varje dag för att ta en plats i det laget, säger Yakob. 

Har Blåvitt visat något intresse av att förlänga sitt kontrakt?
- Nej. Just nu är det inget kontraktsförslag på bordet.

Publicerad 2022-04-09 kl 10:17
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto