Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Youssefs succé: Jag är bättre - väldigt mycket bättre

Det är klasskillnad på Christer Youssef jämfört med förra säsongen. DIF-stjärnan har gjort målsuccé under försäsongen och känner sig som en helt annan spelare.

- Jag känner mig verkligen som en mycket bättre spelare än förra säsongen och då menar jag verkligen mycket bättre, säger Christer Youssef till FotbollDirekt.se efter två nya mål i går mot Vasalund.

Två mål som gör honom till Djurgårdens viktigaste spelare under vintern med fem mål och sex målgivande passningar. Och Youssef älskar som han utvecklats. Självkänslan är så stor att det är lätt att ana att ett genombrott kan vara på gång för 22-åringen.

- Det känns som att alla sprärrar är borta. Jag har inga spärrar längre. Men hur många mål jag kan göra en bra säsong vill jag hålla för mig själv...

- Men jag kan ju ändå säga att det är klart att jag vill göra många mål den här säsongen. Om jag känner mig som en målskytt vet jag inte. Jag är ju inte en utpräglad målgörare som Oremo men jag vet ändå att jag kan göra många mål.

Den viktigaste skillnaden för Youssef är förarbetet som är gjort under vintern inför den här säsongen.
Att Youssef aldrig tidigare fått en så välkomponerad försäsong är uppenbart. En stor förklaring till det lär vara en sorts orginalitet i den specialträning han haft med genom individuelle coachen Martin Sundgren.

- Han har verkligen betytt mycket. Han har fått mig att förstå vilken fin touch jag har på bollen och lärt mig att mer smeka till den än att bara trycka till.

- Det har hjälpt mig mycket och fått upp mina ögon för detaljer. Han har också fått mig att maskera mina skott, något alla större namn som Messi och sådana är bra på.
- I övrigt har det handlat om att stanna kvar efter träningar och bara nöta.

Kan du oroas av Mattias Jonsons och Johan Oremos skadeproblem?

- Oroas vet jag inte. De är ju oerhört viktiga men samtidigt så är det bara nyttigt att få ta ansvar och ett måste för att man ska växa som spelare.

Och förtroendet från nya tränarna Lennart Wass och Carlos Banda verkar stort?
- De tror verkligen på mig och då är det också lättare att genast ge något tillbaka.

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-08 kl 14:25
Annons
Annons
Annons