Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zeljkovic om klubbvalet - och tuffa beslutet att lämna Öis: "Känns som att man sviker dem"

Allsvenskan

Det ryktades om Hammarby, IFK Göteborg, Elfsborg och AIK.
Till slut bestämde sig Ajdin Zeljkovic för IFK Värnamo.
- Det känns som att jag har träffat rätt, säger 24-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Ajdin Zeljkovic.

Han hann med åtta mål och en assist under tolv matcher i superettan och Örgryte IS. För en knapp vecka sedan stod det klart att Ajdin Zeljkovic, 24, har skrivit på ett avtal med den allsvenska nykomlingen IFK Värnamo som sträcker sig över säsongen 2025. 

Han berättar att han redan känner sig hemmastadd i sin nya klubb. 

- Det känns bra. Jag har tränat i två dagar nu, det känns bra och grabbarna i laget är sköna. Det känns som att jag har träffat rätt, säger Zeljkovic till Fotbollskanalen.

Vad har du annars fått för intryck av klubben?
- Det är professionellt och bra tempo på träningarna, så jag ser fram emot den här utmaningen. 

ANNONS

Under lördagen ställs IFK Värnamo mot Djurgårdens IF i ett tufft möte på Tele2 arena. Då har Ajdin Zeljkovic chansen att göra allsvensk debut. 

- Ja, jag är med i truppen. Vi får startelvan på matchdagen, men jag är med upp till Stockholm, säger han. 

Känner du dig redo att starta matchen?
- Jag känner mig 100 procent redo, så det är helt upp till tränarna att formera laget.

I Smålandsklubben finns redan den centrala anfallaren Marcus Antonsson, som står på sju gjorda mål. Men han konkurrerar inte på samma position som Zeljkovic. 

- Tanken är ju att jag ska spela till vänster, vilket jag också gjorde i Öis. Det är framför allt på vänsterkanten som de har sagt att de ser mig, och jag trivs oerhört bra på den positionen, säger 24-åringen. 

Trivs du bättre till vänster?
- Ja, men det är lite mer frihet på kanten och mina styrkor kanske inte ligger i targetspelet. Sedan beror det lite på hur man vill använda sin "nia", men som offensiv mittfältare eller till kanten är nog bättre för min del.

ANNONS

Men för många var det oväntat att klubbvalet föll på just IFK Värnamo. I fjol vann Zeljkovic skytteligan i superettan på 18 mål, och intresset från allsvenska toppklubbar i det efterföljande vinterfönstret var inte svalt. Anfallaren förklarar beslutet. 

- Värnamo visade störst intresse och hade den bästa planen för mig. Jag snackade med dem innan jag skrev på och de sa att de tror på mig väldigt mycket, så det var en viktig bit i det hela. Jag har hela tiden sagt att jag vill komma till en klubb där de tror på mig och där det finns stor chans att få spela. 

- Spelsättet de har och spelfilosofin som Värnamo har tycker jag passar mig oerhört bra. Det är en fotboll med hög press och bollen längst backen, så det var de anledningarna till beslutet.

Var det du eller Örgryte som tackade nej till de större klubbarna?

ANNONS
- Det var faktiskt Öis som har tackat nej till de buden som har kommit. Det var mest i vintras, men även nu under sommaren. Jag känner mig jättenöjd med det valet som jag har gjort och blickar inte bakåt. 

Tror du att steget till en allsvensk toppklubb hade varit för stort?
- Det är en svår fråga, det är bara framtiden som får utvisa det. Men jag känner mig nöjd med klubbvalet som jag har gjort och jag har kommit till en förening där det finns bra tränare som tror på mig. Jag tror att det här är en mycket bra förening för mig där jag kan utveckla mitt spel ännu mer. 

Kvar i Göteborg och Örgryte IS lämnar Zeljkovic kvar en klubb som för närvarande är körd i botten. Säsongen inleddes med elva matcher utan seger, och trots ett tränarbyte är klubben just nu nästjumbo i tabellen. 

- För egen del känner jag ändå att jag har gjort det helt okej. Jag har höga förväntningar på mig själv, så jag vet att jag hade kunnat göra det ännu bättre. Men med tanke på hur det har gått för laget så får man ändå vara relativt nöjd. Jag vill alltid göra fler mål och poäng, men det är okej, så som det har varit. 

ANNONS

Hur känns det att lämna Öis i den situationen som de befinner sig i?
- Det är lite tungt. På ett sätt känns det som att man sviker dem, men jag är inte orolig över deras del. Jag är säker på att de kommer att klara av det. Det här var också en jättefin möjlighet för min egen karriär och jag var tvungen att ta det här beslutet, säger Ajdin Zeljkovic.

Publicerad 2022-07-16 kl 11:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto