Afif hattricksskytt i finalen mot Jordanien - Qatar försvarade titeln

Asien

Qatar försvarade sin titel i Asiatiska mästerskapet.
Stor hjälte i finalen mot Jordanien blev hattrickskytten Akram Afif, vars målgest var ett korttrick.

6:57

Värdnationen Qatar tog ledningen efter dryga 20 minuters spel i finalen mot Jordanien av Asiatiska mästerskapet. Akram Afif var på språng och skulle ta sig in i straffområdet från ena kanten. När forwarden precis tagit sig in i boxen var en motståndare på honom i hasorna och därför blev utfallet en elvametersspark.

Straffen tog Afif hand om på egen hand och han förvaltade den på bästa sätt. 27-åringen firande var något udda. Han tog fram ett kort från strumpan föreställandes honom själv och han bjöd på ett korttrick där den andra sidan visade ett "S" (se klipp i spelaren).

Sammee Afif var även inblandad i en udda situation precis före paus. Forwarden bars ut på bår efter att han sig fick en törn. Men trots de olycksbådande scenerna klev han in på planen igen och spelade vidare.

Jordanien tryckte på för en kvittering i den andra halvleken och fick utdelning i den 67:e minuten när Yazan Al-Naimat hittade rätt. Men kort därpå fick Qatar ytterligare en straff och även den gången var Afif iskall. 2-1. Han skulle försöka sig på korttricket en gång till, men den gången hade han inte händerna i styr och det slutade i en firandeflopp.

På tilläggstid fick Qatar en trejde straff efter att matchens store spelare, Akram Afif, gått omkull när han skulle runda målvakten i ett friläge. Även den gången bevarade han lugnet och satte dit 3-1. Ett hattrick från straffpunkten, alltså.

Finalen slutade 3-1.

Qatar vann även Asiatiska mästerskapet 2019.

Qatar:  Barsham - Salman, Mukhtar, Lucas Mendes - Abdurisag, Gaber, Fatehi, Al Haydos, Abdulwahnhab - Ali, Afif.

Jordanien: Abu Laila - Nasib, Al-Arab, Al-Ajalin - Haddad, Al-Rashdan, Al-Rawabdeh, Al Mardhi - Al-Taamari, Al-Naimat, Olwan,

Publicerad 2024-02-10 kl 18:13