Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bojanics uppladdning inför matchen med nya laget - kollade på Bajen: "Det är mitt lag"

Sydkorea

PARCHAL. Trots att Darijan Bojanic lämnade har han bara fått kärlek från Bajens fans.
Nu drömmer han om att en dag ge tillbaka.
- Jag hoppas verkligen att jag spelar i Hammarby en dag igen, säger han till Fotbollskanalen.

0:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarby-Jeonbuk Hyundai i spelaren ovan.

Efter fyra år i Hammarby blev Darijan Bojanic en publikfavorit. Ändå valde han i november att lämna klubben för att flytta till Sydkorea.

Fotbollskanalen åkte till Parchal i Portugal där Ulsan Hyundai är på träningsläger för att höra med Bojanic om hur det har varit att lämna Hammarby och Sverige, och hur första tiden i Sydkorea har varit?

- Det har varit grymt. Jag är mycket nöjd. Grabbarna i laget är skithjälpsamma, snälla som fan. Vad vi än behöver så är de där för oss. Jag är jävligt nöjd, säger han.

- Fotbollsmässigt så börjar Asien bli bra. Det är bra spelare, bra klubbar, bra lag. Jävligt professionella. Vi ska spela Asiatiska Champions League, vilket är skitstort. Det är inte många som får göra det. Vi spelar bra fotboll. Jag hade ingen koll, men de är väldigt bra tekniskt. Jävligt duktiga, fysiska och tempot är högre än i allsvenskan.

ANNONS

Hur har det varit att ha flyttat så långt bort från Sverige?
- Det är skönt att vi (Gustav Ludwigsson är i samma lag) har varandra. Vi har fått lägenhet i samma byggnad. Vi är med varandra ganska mycket. Jag tror det hjälper mycket när man ska komma in i det nya livet.

- Det är ett skitfint land. Väldigt rent. Maten är grym, klubben är jävligt professionell och klass.

Vilken är den största skillnaden?
- Det är ju första gången jag flyttar utomlands. Sverige har varit en sån trygghet. Jag trodde aldrig att jag skulle flytta ifrån Sverige, för man har nära till familjen, man kan språket, man vet hur allt fungerar. Det är bekvämt och det är då jag mår som bäst. Men nu testar jag vingarna och än så länge trivs jag skitbra.

Varför valde du att flytta?
- Jag kände att det var dags. Jag hade varit i Hammarby i fyra år. Det var nu eller aldrig. Det var antingen det, att ta steget ut, eller att jag skulle förlänga med Hammarby. Då kände jag för att ta detta. Skulle det skita sig, skulle jag ångra mig, så antar jag att Sverige alltid finns kvar. 

ANNONS

Hur har reaktionerna varit efter att du lämnade Hammarby?
- Jag har bara fått kärlek. Jag hoppas verkligen att jag spelar i Hammarby en dag igen. Det känns som att jag har blivit en man där. Hammarby är en otrolig klubb att spela i. Det vet du att jag tycker. Jag tror att alla andra också vet det.

- Jag har verkligen känt kärlek. Jag har bara fått jättefina meddelanden på sociala medier. Jag hoppas bara att jag kan ge tillbaka något.

Men trots att Bojanic har lämnat Hammarby så följer han ändå laget. Innan sin match med Ulsan Hyundai mot Brentford så kopplade han upp sig och följde sitt förra lag som spelade i Marbella.

- Jag kollade mot Jeonbuk. Jag har fortfarande vänner där som står mig väldigt nära. Det är klart att jag kommer att följa dem så mycket jag kan. Det är mitt lag, säger han.

Hur såg det ut i matchen?

ANNONS
- Första halvlek kändes Jeonbuk lite bättre. Andra var väl lite fram och tillbaka. Men det är försäsong och många nya spelare som ska lära sig hur Marti vill spela. Det var många tongivande spelare som lämnade Hammarby.

Hur tror du att det går för Bajen?
- Jag vet inte. Jag hoppas det går jävligt bra.

Publicerad 2023-02-03 kl 12:45
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto