Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Erton klar för litauisk toppklubb: "Ska bli den spelaren jag varit under min bästa tid innan"

Andra ligor och cuper

Erton Fejzullahu har varit utan klubb sedan han lämnade Kalmar FF.
Nu har anfallaren skrivit för den litauiska toppklubben Zalgiris Vilnius, trots intresse från bland annat Grekland, Turkiet och Polen.
- Det har varit mittenklubbar i de här länderna, det lockade inte i min värld, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Erton Fejzullahu lämnade Kalmar FF efter säsongen 2018. Anfallaren missade avslutningen av allsvenskan på grund av diskbråck och opererades också för besvären. De senaste månaderna har han varit utan klubb, men nu står det klart vart 30-åringen fortsätter sin karriär. Fejzullahu har skrivit på för den litauiska toppklubben Zalgiris Vilnius.

- Det känns bra. Vi har dragit ut på det rätt länge, det känns bra och jag ser fram emot att komma igång igen. Jag har varit borta ett bra tag och nu när allt är på plats känns det bra, säger Erton, som skrivit på ett kontrakt över den här säsongen, till Fotbollskanalen.

ANNONS

Vad är det som har gjort att det har dragit ut på tiden, hur har de här månaderna sett ut?
- Det är väl min agent som inte har skött sig riktigt, säger Fejzullahu med ett skratt.

- Nej men det är väl att jag inte har fastnat för det som varit framme och det som har kommit under den här perioden. Det har väl varit det som har gjort att det dragit ut på tiden. Sedan har jag väl känt själv att jag inte vetat vad jag ville ta vägen och så, sedan när det här dök upp så tyckte jag det lät intressant från början. Klubben visade verkligen intresse, allt från president till tränare och sportdirektör och de ville verkligen ha mig här till vilket pris som helst. Det tyckte jag vägde rätt mycket.

- Det som i så fall lockade var väl Thailand, men sedan var det att intresset från dem inte var stort nog. Det var aldrig något bud på bordet, mer lösa intressen. Men allt annat som har funnits, från Rumänien, Grekland, Ungern, Turkiet, Polen och så. Det har varit mittenklubbar i de här länderna, det lockade inte i min värld. Jag ser inte vad jag skulle göra och lyckas med i de klubbarna, det blir mestadels att kämpa för att hålla klubbarna kvar. Halvtaskiga städer med, just därför har det dragit ut på tiden och inte lockat. Och som jag sa, när det här dök upp så kom vi överens om att det låter som en jättebra idé. Vara här i nio månader, nära till Sverige om det verkligen behövs. Och det är mycket finare än man tror här, det var mycket bättre än jag förväntat mig. Allt är positivt, nu är det bara ut att göra det på planen också.

ANNONS

Om sin nya klubb, som vunnit ligan sju gånger från 1991 och framåt, säger Fejzullahu:

- Det är en toppklubb här som krigar om ligan varje år. Förra året vann de cupen, men de har inte vunnit ligan de två senaste åren. Sedan är det Europa-spel i sommar. Jag behöver ett år där jag kan hålla mig frisk och spela så många matcher som möjligt.

Zalgiris Vlinius siktar på att återta ligatiteln, som de två senaste åren gått till Suduva Marijampole. Men ett ännu större fokus ligger på Europa League.

- Ambitionen är ligatiteln, men de satsar lite mer åt Europa League. De har varit där i flera år, och åkt ut i tredje rundan och någon gång har de kommit till fjärde rundan men aldrig kommit in i gruppspel. Och det är väl där de har varit ganska tydliga att de vill satsa på Europa-spel. Men samtidigt också att kunna ta ligan och visa att det är där de hör hemma. De har varit en dominant innan men nu har det kommit en klubb som konkurrerar bra (Suduva Marijampole).

ANNONS

Efter att ha opererats för diskbråcket i slutet på den förra säsongen så är Erton Fejzullahu skadefri för första gången på länge. Nu ska anfallaren nyttja landslagsuppehållet för att komma i form igen.

- Jag har hållit igång helt okej, men självklart blir det annorlunda när man ska göra det helt själv. Det blir inte samma träning. Men jag har någon vecka nu på mig att bli fit, de har precis spelat sin tredje omgång i ligan. Jag siktar på att komma tillbaka och spela fotboll så snart som möjligt. Men jag ska bli frisk från en förkylning och sedan komma tillbaka på planen och visa vad jag går för, säger han.

- Som tur är gick allt bra (med operationen) och jag har känt mig frisk efter det och har kunnat varit aktiv i fotboll, gym, tennis och allt annat och röra mig och göra allt som att inget har hänt. Och just därför vill jag ta det här året och verkligen ge järnet och hålla mig frisk och ta hand om kroppen och känna att jag kan göra 25-30 matcher i sträck utan skador. Det är väl det som har stoppat mig de senaste åren. Det är väl det som har gått lite knackigt. Gör jag det och håller mig frisk så kommer det säkert att dyka upp något roligt. Men jag ser fram emot den här resan först och ska göra det bra som möjliga. Så får framtiden utvisa vad som händer.

ANNONS

Ser du att du ska kunna leverera på en nivå som du kanske inte nått upp till de senaste åren på grund av din fysiska status?
- Det är det jag siktar på. Att komma till den nivån jag har varit på och verkligen ha kul på planen och känna mig frisk och hela tiden letar efter nya mål och se till att vinna matcher. Istället för att fokusera på skador och vara försiktig och sånt som har varit de två senaste åren i princip. Hela tiden någon skavank, har det inte varit det ena så har det varit det andra. Så det är väl där utmaningen ligger egentligen, att se till att jag blir så bra fysiskt som möjligt. Kvalitén har jag liksom, men de bitarna faller mycket annat på plats. Att jag kan bli den spelaren och nå den nivån jag har varit på under min bästa tid innan.

Publicerad 2019-03-20 kl 22:49
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto