Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fejzullahu fortsatt skadeförföljd: "Varit mycket de senaste åren"

Andra ligor och cuper

Erton Fejzullahu har haft skadebekymmer de senaste åren.
Sedan en tid tillbaka rehabiliterar han sig från en korsbandsskada.
- Jag är glad att det hände nu och inte tidigare i karriären, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Erton Fejzullahu, 31, skrev i mars på för Zalgiris Vilnius och anfallaren hade då kommit tillbaka efter ryggproblem. De första matcherna av säsongen missade han, men sedan var 31-åringen tillbaka och han blev startspelare för det litauiska topplaget.

Men under våren var han borta. Anledningen? Han slet av korsbandet. Trots den allvarliga knäskadan tog han inte dråpslaget alltför hårt.

- Jag tog det ganska okej. Det kändes smärtsamt direkt när jag åkte på det, jag kände direkt att det var något allvarligt. Man har ändå varit med i ”gamet” länge och haft olika skador, men när jag vred till knät på träningen så kände jag att det gjorde ont på ett annat sätt och att det då måste vara något allvarligt. När väl beskedet kom efter röntgen så tog jag det rätt okej faktiskt. Jag är ändå glad att det hände nu i karriären än att det skulle hänt när man var yngre, säger Fejzullahu till Fotbollskanalen.

ANNONS

Han fortsätter:

- Skador är en del av fotbollen, sedan har vissa mer tur än andra. Jag har haft ganska mycket tur, samtidigt var det ändå den tredje operationen på tre år. Korsbandet, diskbråck i ryggen och brosk i högerknät. Det har varit mycket de senaste år.

Hur långt har du kommit i din rehab?
- Det var väl i september som jag skadade mig. Så jag är väl snart inne i min fjärde månad och det blir väl rehab till maj skulle jag tippa på. Då ska jag vara helt fit om allt går som det ska.

Det har varit ganska mycket de senaste åren, hur ser du på det?
- Det är det som har fått en att inte prestera på max. Det är väl kanske det som har stoppat mig från att komma tillbaka på den nivån som jag själv hade önskat. Men när man inte kan spela kontinuerligt år efter år så är det klart att det hämmar min utveckling och då går andra om och så vidare. Att hålla sig frisk är den del i ens utveckling och karriär.

ANNONS

I somras sa du att du skulle fundera på att lägga av om du fick ytterligare en svår skada. Har du haft några sådana tankar nu?
- Jag har inte tagit något beslut, det finns ingen anledning att göra det. Jag ska ändå se till att knäet ska vara hundratio procent.

Han fortsätter:

- Samtidigt kan det vara skönt att vara borta frpn fotbollen och bara köra rehab, som jag gör nu, och sedan känna en otrolig saknad till det och då är det ett enkelt val att fortsätta och köra ett, två år till.

Känner du att du bli sämre av skadorna med tanke på att det har varit ganska svåra skador?
- Det handlar väl inte om vara sämre, utan att kunna utföra sitt jobb under en hel säsong. Hela tiden, efter stora skador, måste man få in i ryggmärgen att våga vissa saker. Det är sådana smågrejer som påverkar och göra att man ligger efter, man ligger en halv sekund efter i sin reaktion och allt sådant där. Då är det svårt att vara bäst på plan.

ANNONS

Samtidigt är nu också den tidigare Djurgården- och Kalmar FF-anfallaren utan klubb. Hans kontrakt med Zalgiris Vilnius har löpt ut.

- Jag hade bara avtal till den 1 december, så det var min resa där. Det var lite annorlunda konstgräsmattor och dem var inte lika bra som jag var van vid från svenska arenor. Det var rätt så dåligt, fruktansvärt konstgräs.

Hur ser på tiden i Vilnius?
- Det var kul, det var så klart ett nytt äventyr, man fick testa ett nytt land och vi låg i toppen. Det gick bra och det var det viktiga för när jag kom till Vilnius kom jag tillbaka från en ryggoperation som jag gjorde i november förra året. Efter det hade jag bara rehabat själv och jag skrev på för dem i mars. Mina sju matcher som jag spelade gick det bra. Jag fick göra två mål och spelade fram till två. Jag spelade i alla fall fem 90-minutersmatcher, de andra två var inhopp.

ANNONS
Publicerad 2019-12-21 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto