Galna matchen – Malaysia kvitterade i 105:e (!) minuten

Asien

Den sista matchen i grupp E mellan Sydkorea och Malaysia blev en fram och tillbaka-historia. Matchen slutade 3-3 efter 107 (!) spelade minuter.

Malaysia gör 3-3 i 105:e (!) minuten

Sydkorea öppnade piggt och tryckte på för ledningsmålet. Efter en kvart dribblade Son till sig ett drömläge – men Malaysias målvakt Hazmi gjorde en svettig räddning. Bara minuter senare kom ledningsmålet. Woo-yeong nickade in 1-0 på en hörna, men bollen såg till en början ut att inte gå in. Men efter en VAR-granskning kunde målet godkännas.

Sydkorea tryckte på för utökning under den första halvleken, men 1-0 bestod när domaren blåste av för pausvila.

I början av den andra halvleken kom kallduschen för Sydkorea. Halim lyckades lirka in kvitteringen efter en märklig sekvens i Sydkoreas straffområde. Ännu en VAR-granskning krävdes dock, då en sydkoreansk försvarare blev fälld innan målet. Det godkändes emellertid till Malaysias stora glädje.

Bara tio minuter senare fick Malaysia straff efter ännu en VAR-granskning – och Arif Aiman gjorde inga misstag. Malaysia tog därmed ledningen.

Men säg den lyckan som varar – i matchminut 83 kvitterade Sydkorea på frispark.

På tilläggstid fick Sydkorea straff efter ytterligare en VAR-granskning, och Tottenham-stjärnan Son Heung-min gjorde inga misstag. 3-2 var ett faktum.

Sista ordet var dock inte sagt. I matchminut 105 lyckades Malaysia kvittera genom Morales Ramirez, och Malaysia tog sin första och enda poäng i mästerskapet.

Resultatet innebär att Sydkorea är vidare till åttondelsfinal. Malaysia kom sist i gruppen och är därmed ute ur turneringen.

Publicerad 2024-01-25 kl 14:53