Papper stoppade Chankos kvaldebut

Andra ligor och cuper

Strul med id-kort och pass gjorde att Hammarbys mittfältare Louay Chanko fick titta på i stället för att spela när Syrien tog det första steget mot fotbolls-VM i Sydafrika efter 1-0 hemma mot Kuwait.

-Det kommer säkert att hinna ordna sig till returen på söndag. Då hoppas jag få klartecken från det asiatiska fotbollsförbundet, säger Louay Chanko till TT på telefon.
Syrien inledde kvalet med en 1-0 seger på hemmaplan, Jehad al-Houssain gjorde målet i början av andra halvlek.
-Det var vår match, domaren missade bland annat en given straff som vi skulle ha haft. Det var väl sista tio minuterna som de var nära någon gång.

"Något att minnas"

Chanko var med på svenska landslagets vinterturné, men kände sig långt från en blågul startelva i tävlingssammanhang och när Syriens förbundskapten Antonio Cabrini hörde av sig bestämde sig 28-åringen för att vara med på resan mot VM i Sydafrika 2010.

-Det här kommer att bli något att minnas. Det är en helt annan grej än i Sverige. Efter matchen vällde det ner publik som ville in i omklädningsrummet.
Publicerad 2008-06-02 kl 22:30