PSG:s guldfrossa - tappade mot jumbon

Andra ligor och cuper

PSG hade chansen att ta kommandot i guldrejset. Men miljardklubben misslyckades – efter tabelljumbons sena mål.

Titelfrossan var total för det franska huvudstadslaget. Serieledaren Montpellier hade oväntat förlorat sin match mot Lorient – och nu skulle Paris Saint Germain plocka in trepoängsförsprånget i Ligue 1.
Man behövde ”bara” vinna mot Auxerre, som låg avhängt på sistaplatsen i serien.

Matchen började också med ett planenligt ledningsmål genom Nene efter 23 minuter – men sedan kom kallduschen. Med bara minuter kvar av ordinarie tid kvitterade den förre Liverpoolspelaren Anthony Le Tallec och PSG ligger kvar som tvåa.

I nästa omgång ställs klubben mot Sochaux, medan Montpellier tar emot Valenciennes.

Valenciennes-Evian Gaillard 0-3 (0—3)

0—1 Saber Khlifa (29), 0—2 Kevin Berigaud (35), 0—3 Yannick Sagbo (44 str).

Sochaux-Dijon 1-0 (0—0)

1—0 Modibo Maiga (71).

St Etienne-Brest 2-1 (0—0)

1—0 Max-Alain Gradel (48 str), 1—1 Issam Jemaa (62), 2—1 Bakary Sako (71).

Nancy-Bordeaux 2-2 (0—1)
0—1 Yoan Gouffran (17), 1—1 Bakaye Traoré (47), 2—1 Sebastien Puygrenier (72), 2—2 Benoit Tremoulinas (90 str).

Lorient-Montpellier 2-1 (0—0)
1—0 självmål (69), 2—0 Joel Campbell (77), 2—1 Olivier Giroud (78).

Lille-Ajaccio 4-1 (2—0)

1—0 självmål (15), 2—0 Joe Cole (37), 3—0 Gianni Bruno (80), 4—0 Eden Hazard (86), 4—1 Frederic Sammaritano (90).

Auxerre-Paris SG 1-1 (0—1)
0—1 Nene (23), 1—1 Anthony Le Tallec (86).

Publicerad 2012-04-15 kl 22:51