Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Putin får inbjudan - av Dame N'Doye

Andra ligor och cuper

I Danmark minns många anfallaren Dame N'Doye som en storstjärna i FC Köpenhamn. 
Senegalesen skickar nu otippat en inbjudan till Rysslands president Vladimir Putin - mitt under Rysslands invasion av Ukraina. 
- Jag vill verkligen träffa honom, säger N'Doye enligt den ryska sajten FCLM News. 

Foto: Bildbyrån.

38-åringen tillbringade tre år i Ryssland och i Lokomotiv Moskva mellan säsongerna 2012 och 2015. Han gör ingen hemlighet av sin kärlek till Ryssland - trots Rysslands invasion av Ukraina. Nyligen var N'Doye tillbaka i Ryssland för att spela en minnesmatch för att hedra den bortgångne ryske mittfältaren Ilya Tsymbalar.

Då fick Dame N'Doye möjlighet att sätta ord på tiden i Ryssland och inte minst om den nuvarande situationen för ryska fotbollsklubbar, som med anledning av invasionskriget är avstängda från spel i europeiska turneringar. 

- Det handlar till 100 procent om politik. Vi älskar alla fotboll. Ryssland gav mig möjligheten att spela fotboll här i nästan tre år. Jag stöder Ryssland i tacksamhet för vad de gett mig. Jag är väldigt glad att jag hjälpte rysk fotboll. En dag kommer rysk fotboll vara tillbaka i Europeiska turneringar, säger N'Doye enligt Lokomotiv Moskvas hemsida.

Annons

N'Doye bjuder in för att ha ett samtal med landets president Vladimir Putin om frågan.

- Jag är väldigt intresserad av att ställa många frågor till honom. Jag vill verkligen träffa honom. Jag skulle vilja ha ett sådant möte. Det skulle vara väldigt intressant för mig, säger anfallaren och tillägger:

- Jag vill inte bara ställa en fråga till honom. Jag skulle fråga honom minst tio. Till exempel kring fotboll. Jag kommer inte att avslöja dem här utan berätta dem för honom personligen. Om jag träffar honom personligen kommer jag att fråga honom allt. Jag har väldigt intressanta frågor till honom.

38-årige Dame N'Doye kan alltså börja vässa pennan om Vladimir Putin accepterar hans inbjudan.

Senegalesen stod senast under kontrakt med FC Köpenhamn, som han sa hejdå till sommaren 2020. Förra sommaren valdes han in i FCK Legends Club och firades vid en ceremoni på Parken.

Annons

N'Doye svarade för 90 mål på 151 matcher i Köpenhamns tröja.

Publicerad 2023-09-18 kl 16:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto