Rings succé - öppnade målkontot i Sydkorea med två mål

Andra ligor och cuper

Jonathan Ring, 30, har öppnat målkontot i Sydkorea.
Under lördagsmorgonen gjorde svensken två mål och gav sitt Jeju United en 2-1-seger mot FC Seoul.

Efter en succésäsong i fjol, där han noterades för åtta mål och tio assist på 28 framträdanden när Kalmar FF som slutade sexa i allsvenskan, valde Jonathan Ring att inte förlänga sitt kontrakt med Smålandsklubben. I stället bar flyttlasset av österut och 30-åringen presenterades av den sydkoreanska klubben Jeju United den 25 januari.

Sedan dess har det blivit fyra framträdanden för den nya klubben. Dock inga mål eller assist - förrän under lördagsmorgonen.

När Jeju United gästade FC Seuol i den sydkoreanska huvudstaden dröjde det bara elva minuter innan Ring hade skrivit in sig i målprotokollet för första gången och gett sitt lag en 1-0-ledning. Därefter blev det sedan något av en ketchupeffekt då svenskens andra mål i matchen kom 15 minuter senare i den 26:e minuten.

Rings två mål gav sedermera Jeju United segern och tre poäng, då de vann matchen med 2-1. Något som innebär att klubben placerar sig på andraplats i K-League efter sex omgångar. Laget har elva poäng efter tre vinster, två oavgjorda och endast en förlust.

Publicerad 2022-03-19 kl 13:11