Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

RÖSTA: Vem ska ha Guldbollen - och ska Zlatan vara med i världslaget?

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan Ibrahimovic blev inte en av de tre finalisterna i Ballon d'Or. Trots det kan svensken bli historisk på måndagens gala. Du ser Zlatans chans att skriva historia live på fotbollskanalen.se.

När Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Andres Iniesta gör upp om Ballon d'Or på måndag har Zlatan samtidigt chansen att bli historisk.

Svensken är nominerad att ta plats i Fifas/Fifpros världslag. Om han skulle bli uttagen kommer han vara den förste spelaren utanför Premier League, Serie A och La Liga som tar plats i laget.

– Om Zlatan blir uttagen betyder det allt för Ligue 1. Det förändrar hela synen på ligan, säger Alessandro Grandesso, La Gazzetta dello Sports korrespondent i Frankrike, till Sportbladet.

Laget tas ut efter 4-3-3 och mycket talar för att två av de tre anfallspositionerna kommer att tas upp av Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Zlatan kommer därför kanske framförallt att slåss  om den tredje anfallsplatsen. Mot sig har han bland annat namn som Didier Drogba, Falcao och Robin van Persie.

Zlatan har aldrig varit med i världslaget, men har ett lyckat 2012 bakom sig med skytteligaseger i Italien, Bragden i Berlin och flera konstmål i landslaget och PSG. Galan ser du på fotbollskanalen.se som sänder direkt med starttid kl 18:30.

Publicerad 2013-01-07 kl 13:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons