Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Shearer kritisk till slaveriutspel

- Fotbollspelare har underbara liv, säger anfallslegendaren Alan Shearer, som på tisdagen besökte Gothia Cup i Göteborg.

Han tycker Fifas ordförande Sepp Blatter är helt fel ute som jämför långtidskontrakt i fotbollen med slaveri.
Spekulationer om mittfältsstjärnan Cristiano Ronaldos eventuella flytt från Manchester United till Real Madrid fick det internationella fotbollsförbundets ordförande Sepp Blatter att jämföra fotbollsspelarnas situation med slaveri. Det var i förra veckan som hans uttalande väckte ont blod.
Den legendariske, brittiske anfallaren Alan Shearer, som på tisdagen besökte Gothia Cup i Göteborg, håller inte med Blatter.
-Naturligtvis inte! Det är uppenbart att det var fel slags ord att använda. Fotbollsspelare är mycket, mycket välbetalda. Vi blir behandlade på bästa sätt och får spela inför 50-70 000 varje vecka. Det är ett underbart liv, säger Alan Shearer.

För mycket makt

Däremot tycker han att fotbollsspelare i dag har för mycket makt.
-För 15-25 år sedan var det klubbarna som hade makten. Man måste mötas halvvägs där alla är nöjda. Men på det hela taget ska spelare foga sig efter sina kontrakt, säger Shearer.
För att tysta spekulationerna måste Ronaldo gå ut offentligt med att han faktiskt vill lämna Manchester United, säger Shearer.
- Klubben vill uppenbarligen inte sälja honom men om en spelare vill lämna en klubb har man bevisligen ett problem. Det är verkligen ingen trevlig situation, säger Shearer.

Publicerad 2008-07-15 kl 15:42
Annons
Annons
Annons