Skrällar och stök i svenska cupen

Andra ligor och cuper

Skrällar, målfester, kastade kryckor och en avbruten förlängning. Det är liv i svenska cupen, trots allt.

Carlstad United, Västerås SK och Nyköping fällde allsvenskt motstånd men omgångens match spelades i Södertälje.

På gott och på ont.

Division 1-klubben Syrianska kollrades bort fullständigt av Hammarby som ledde med 4-0 en bit in i andra halvlek.

Då kom upphämtningen.

På 37 minuter var Syrianska ifatt. Spurten var sanslös. I 89:e minuten prickade Mattias Mete in 3-4 och i anfallet efter kvitterade Semir Mete.

Och förlängningen inledde Syrianska med att pressa på för ett segermål. Men Hammarby fick ordning på spel och nerver. Freddy Söderberg gjorde 4-5 och när Erkan Zengin prickade in 4-6 var det roliga över för Syrianska.

I dubbel bemärkelse, dessutom.

Domaren bröt matchen

Med några minuter kvar bröt domaren Johan Hamlin tillfälligt matchen sedan någon i publiken kastat en krycka mot Hammarbys från spelarbåset utvisade (!) Erkan Zengin. Först efter en kvart kunde matchen slutföras.

Då slogs samtidigt supporterpatrask bakom ena läktaren.

Lite här och var runt om i landet kom skrällarna en efter en. Först spelade Västerås SK bort Trelleborg som lämnat såväl tränaren Tom Prahl som flera ordinarie spelare hemma. Det reservbetonade Trelleborg, med bara fem spelare med rutin från fotbollsallsvenskan, räckte inte till mot division 1-klubben.

Efter 0-0 i halvtid kunde VSK dra ifrån i andra och ta sig vidare i cupen, som knappast var högprioriterad från Trelleborgs sida.

- Det är oundvikligt med en obalans i truppen med de som spelat fyra matcher på tio dagar och som går på benknotorna, samtidigt som det finns spelare som trampar i korridoren och som nu får chansen, förklarade tränaren Alf Westerberg laguttagningen för Trelleborgs Allehanda.

Hej då, Gefle och Gais

Lika illa gick det för allsvenska kollegan Gefle. På bortaplan förlorade man mot Carlstad med 2-3. Carlstad gick upp i en 3-0-ledning, mål av Tomasz Stolpa och Johan Oremo, räckte inte för Gefle som har det jobbigt just nu.

Och i Nyköping gick Gais på pumpen mot "Bissarna" som vann med matchens enda mål, inslaget av Pontus Holmström.

Malmö FF var illa ute borta mot Kristianstad, 1-2-underläget blev dock till slut till seger, 3-2 men först efter förlängning.

Guillermo Molins gjorde målet, hans andra i matchen.

Övriga allsvenska klubbarna som gick vidare till tredje omgången:

Elfsborg (2-1 mot Ängelholm), Halmstad (2-1 mot IFK Luleå), IFK Norrköping (4-2 mot Ramlösa Södra), AIK (2-0 mot IFK Malmö), Kalmar FF (7-0 mot Östersund), Örebro (1-0 mot Myresjö), Djurgården (9-0 mot Råslätt) och IFK Göteborg (2-1 mot Skövde) samt Ljungskile som slog Skärhamn efter straffar (1-1 vid full tid).

Publicerad 2008-05-01 kl 22:58