Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svennis erbjuden jobb i ny liga: "Kommer förmodligen tacka ja"

Andra ligor och cuper

Sven-Göran Eriksson drar till sig intresse från de karibiska öarna.
Det hetaste just nu: en roll inom Islands Open Cup som är planerat att starta nästa år.
- Det kommer jag förmodligen att tacka ja till, säger han till Fotbollskanalen.

Sven-Göran Eriksson omgärdas ständigt av nya uppgifter kring tränaruppdrag som sägs vara aktuella. Senast var det brasilianska Corinthians som nämndes för ”Svennis”, vars senaste uppdrag var som förbundskapten för Filippinerna i Asiatiska Mästerskapen.

Men just nu är det mest aktuella ett jobb i de karibiska öarna, berättar tränarlegendaren för Fotbollskanalen. Aftonbladet skrev i slutet av augusti att 72-åringen var huvudkandidat till att ta över jobbet som landslagschef för Jamicas landslag och ha rollen som landslagschef - men det är inte det troligaste just nu - intresset har det inte hänt så mycket med, berättar Eriksson för Fotbollskanalen. 

Annons

- När det gäller landslaget så finns det ett eventuellt intresse, men på grund av corona så sitter vissa personer i USA, vissa i Italien och vissa sitter i Jamaica och reseförbuden är som de är. Så där har det inte hänt någonting. 

Och då är det i så fall en roll som landslagschef/teknisk direktör?
- Det vet jag inte. Rådgivare kanske, jag vet inte. Men det ligger helt still och det finns inga diskussioner alls om det i dag.

I stället är det ett annat jobb med koppling till Jamaica som är mest aktuellt för tillfället. I juni nästa är är tanken, om det går att ta in publik på matcherna, att det ska spelas en turnering under tre månader, med tio lag, främst från de karibiska länderna. Ligan heter Islands Cup Open. Där vill man att ”Svennis” ska ta en roll - och det är han själv sugen på.

- Det här är en liga som bygger mycket på välgörenhet dessutom, runtom i det karibiska öarna, inte bara Jamaica. Där vet man att man vill ha mig inblandad på något sätt. Där har jag ett erbjudande. Men, och det här är viktigt, det kommer inte att starta någon liga om coronaviruset fortsätter. Man startar inte en liga om man inte kan få publik. Det hänger väldigt mycket på det. Där kommer jag förmodligen att tacka ja, på grund av många olika anledningar. Men en anledning är att hela projektet bygger på väldigt mycket välgörenhet kring de karibiska öarna, säger han. 

Annons

Turneringen marknadsför sig som en liga som ska hjälpa till att motverka fattigdom och på sin hemsida skriver man att det även finns plan på en all star-match med namn som Francesco Totti, Andrea Pirlo och Arjen Robben.

- Jag är i kontakt med en advokat och en agent som håller på med det här. Men att det ska skrivas ett riktigt kontrakt, det tror jag inte på än, säger Eriksson.

Var ligger bollen nu?
- Den ligger hos den som kan bestämma över corona. Så hittar du något som kan göra det så löser du många problem, säger Svennis och skrattar.

Publicerad 2020-10-14 kl 20:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto