Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Sverige nobbar turnering för klubblösa spelare

Andra ligor och cuper

I mitten av juli möts landslag av kontraktslösa spelare för en turnering i Holland. Men spelårets utformning gör att Sverige stannar hemma.

Precis som förra sommaren arrangeras tävlingen av FIFpro, en internationell fackföreningsliknande intresseorganisation. Syftet är att elitspelare från olika länder som står utan arbetsgivare ska få chansen att imponera på tillresta scouter och klubbföreträdare.

Men liksom 2009 låter Sverige bli att skicka ett lag. Magnus Erlingmark, representant för Svenska Fotbollsspelare, förklarar.

- Vid den tiden på året är säsongen igång och vi brukar inte ha det behovet här hemifrån, säger han.

Erlingmark medger dock att det i spåren av finanskrisen möjligen finns fler jobbsökande än vanligt. Därför kan det bli så att vissa svenskar väljer att ställa upp exempelvis för Danmark.

Annons

- Jag vet att det förra året fanns några killar från Finland som gjorde så. Det är möjligt att någon eller några svenskar väljer att göra samma sak.

FIFpros turnering går av stapeln den 17-18 juli i Amsterdam. I det danska lag som nådde fjolårets final lyckades sju av 16 truppmedlemmar spela till sig kontrakt.

Magnus Erlingmark berättar att Sverige, ihop med sina nordiska grannar, har planer på att anordna en liknande cup under vinterhalvåret.

Publicerad 2010-04-20 kl 17:21
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto