TV: Lika i toppmötet - med Nordfeldts tavlor

Andra ligor och cuper

Heerenveen lyckades få en poäng hemma mot de regerande mästarna Ajax. Trots att den svenske målvakten Kristoffer Nordfeldt inte gjorde någon toppmatch.

Kristoffer Nordfeldt

Kristoffer Nordfeldts Heerenveen ställdes mot Tobias Sanas Ajax i den holländska ligan. Nordfeldt fanns med från start i Heerenveens mål, medans Tobias Sana startade på bänken för Ajax. I Heerenveen startade även svenskbekantingen Alfred Finnbogason på topp.

Det blev dock en tuff inledning för Nordfeldt. Innan kvarten var spelad kunde Ajax mittback, Niklas Moisander, nicka in 1-0 till Ajax efter ett mindre bra ingripande från Nordfeldt.

Kommentatorerna valde att såga Nordfeldt och de behövde inte vänta länge på nästa tillfälle. Bara minuter därefter kom nämligen Ajax 2-0 mål och återigen var det en tavla av Nordfeldt som bäddade för målet.

Ajax slog en lång hörna som Nordfeldt bestämde sig för att försöka styra undan. Landslagsmålvaken nådde dock inte bollen och Sigthorsson kunde ostört nicka in bollen i mål. Något som fick de engelska kommentatorerna att prata om "ännu ett stort misstag av Nordfeldt".

Heerenveen skulle dock replikera genom ännu en spelare med svenskkoppling. Helsingborgs förre anfallare, Alfred Finnbogason, ryckte sig fri och kunde placera in 1-2.

Matchen fortsatte i samma höga tempo och när matchklockan hunnit ticka upp till 32 minuter kom Heerenveens kvittering. Återigen var det Finnbogason som löpte sig fri, på samma yta som vid 1-2, och med ett liknande avslut kvitterade islänningen.

Innan den galna första halvleken slutat skulle Heerenveen fullborda vändningen. Magnus Eikrems välplacerade skott ställde Vermeer i Ajax mål och 3-2 var ett faktum.

I den andra halvleken pressade Ajax för en kvittering. De fick utdelning i den 65:e minuten. Det var den danske stjärnan Christian Eriksen som fick på ett kontrollerat distansskott som gled in lågt intill stolpen. Nordfeldt var nära att nå bollen, men lyckades inte styra bort den.

Matchen slutade även 3-3 efter att båda lagen pressat för ett vinstmål i slutet av matchen. Tobias Sana byttes in för Ajax i den 62:a minuten, men lyckades inte hamna i målprotokollet.

Publicerad 2013-08-23 kl 21:23