TV: Toivonen stor derbyhjälte – avgjorde mot Melbourne City med två mål

Andra ligor och cuper

Ola Toivonen har slagit till igen.
På lördagen blev han stor derbyhjälte med två mål mot Melbourne City.
Segersiffrorna blev 2-1, samtidigt som svensken tvingades lämna planen med en befarad skada.

Ola Toivonen hade gått mål- och assistlös i tre raka ligamatcher inför derbyt med Melbourne City, något som inte hade hänt tidigare i svenskens sejour i Australien. Men när hans Melbourne Victory under lördagsmorgonen svensk tid mötte Melbourne City i derbyt slog svensken till två gånger om.

Efter en kvart öppnade han målskyttet med en vacker nick och kort innan halvtid var han påpassligt med framför mål och kunde styra in ytterligare en boll med huvudet framför mål, vilket gav en 2-0-ledning i paus för Victory. Efter målen tvingades dock svensken gå av planen i den andra halvleken med en befarad skada.

City fick in en reducering till 2-1 i den andra halvleken men kom inte närmre än så, vilket betydde att Toivonen blev stor derbyhjälte med hans två mål. Svensken ligger också på tredje plats i den australiska A-Leagues skytteliga med sju mål efter elva matcher.

Efter elva matcher ligger Melbourne Victory sjua i tabellen, vilket är precis utanför slutspelsplatserna i en haltande tabell.

Publicerad 2019-12-21 kl 09:23