TV: Toivonens 13:e när PSV vann

Andra ligor och cuper

Ola Toivonen gjorde sitt 13:e ligamål när PSV besegrade NAC Beda med 4-1 och ryckte ifrån Twente i tabelltoppen.

Ola Toivonen gjorde 3-1-målet när PSV slog NAC Breda med 4-1 och stack iväg i ensam majestät i holländska ligan. Toivonen höll sig framme och kunde enkelt göra sitt trettonde ligamål för säsongen efter 73 minuter. Anfallskollegan Marcus Berg steg dock av mållös efter 84 minuter - trots ett antal heta chanser. PSV tog ledningen genom en underbar frispark av ungraren Dzudzsak. Det var även han som slarvade inför Bredas kvittering när Lurling lurade Andreas Isaksson. I och med segern och det faktum att konkurrenten Twente bara fick 1-1 mot Nijmegen så har PSV nu två poäng ned till just Twente.

Vitesse-De Graafschap 2-0 (0-0)

1-0 Bony Wilfried (72), 2-0 Nemanja Matic (84).
Publik: 16 534.

Ajax-Venlo1-0 (1-0)

1-0 Mounir El Hamdaoui (11).
Utv, Venlo: Ken Leemans (74).
Publik: 51 078.

Den Haag-Feyenoord 2-2 (0-2) 0-1 Luc Castaignos (30), 0-2 Luc Castaignos (38), 1-2 Charlton Vicento (81), 2-2 Dmitrij Boeljkin (85).
Publik: 15 000.

PSV Eindhoven-NAC Breda 4-1 (1-0)

1-0 Balazs Dzsudzsak (25), 1-1 Anthony Lurling (64), 2-1 Jeremain Lens (66), 3-1 Ola Toivonen (72), 4-1 Francisco Rodriguez (82).
Utv, NAC Breda: Nemanja Gudelj (15).
Publik: 33 000.
Andreas Isaksson och Ola Toivonen spelade hela matchen och Marcus Berg blev utbytt i den 83:e minuten för PSV Eindhoven.

Twente-NEC Nijmegen 1-1 (1-1)

0-1 Niki Zimling (7), 1-1 Emir Bajrami (27).
Publik: 23 800.
Emir Bajrami blev utbytt i den 66:e minuten för Twente.