Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgift: Ljungberg gör comeback - i indisk superliga

Andra ligor och cuper

Indisk superliga startar i september – Pirès spelklar, Fredrik Ljungberg följer efter?
I september i år ska den indiska superligan till slut sätta igång. 80 utländska spelare får vara med, och enligt Times of India är Fredrik Ljungberg en av de redan klara spelarna.

Foto: Scanpix

Indian Super League har varit ett diskussionsämne under ett par års tid och ska nu sättas igång. Ligan ska fungera som ett komplement till det vanliga ligaspelet och är tänkt att spelas mellan september och november i år.

I en intervju med France Football bekräftar Robert Pirès, 40, att han är klar för spel. Engelsmannen Michael Chopra, som har indiska rötter, har twittrat ut att även han är spelklar. Enligt en artikel från november 2013 i Times of India så är även Fredrik Ljungberg, Dwight Yorke, Louis Saha, och Hernán Crespo klara för spel, och ett par av tränarna ska vara Marcel Desailly och Peter Schmeichel.

Annons

Trupperna ska innehålla tio utländska spelare, åtta indiska spelare, och fyra stycken lokala spelare som är under 23 år. Ursprungsplanen var att ligan skulle ha satt igång i januari 2013, men det var inte möjligt att lösa med så kort varsel.

Pengarna ska inte vara ett problem då intresset i landet har varit stort för mästerskapet. I april i år blev budgivningen för de åtta klubbarna klar, och flera av de största indiska cricket- och Bollywoodkändisarna blev ägare tillsammans med bland annat Atlético de Madrid och flera rika affärsmän. Det ska kosta 110 miljoner kronor om året för att vara med i mästerskapet.

Den mest uppmärksammade klubben är Atlético de Madrids klubb Atlético de Kolkata, som ska spela sina matcher på Salt Lake Stadium med en åskådarkapacitet på 120 000 åskådare. Economic Times spekulerade i att Germán Burgos kan bli lagets huvudtränare.
Annons

Intresset för fotboll i Indien är stigande, enligt Forbes. 155 miljoner indier ska ha kollat på Champions League under 2012, och vissa matcher i den inhemska ligan drar över 40 000 åskådare. För att klubbarna ska få vara med i Indian Super League krävs det att de också lägger pengar på gräsrotsfotbollen för att hjälpa till att utveckla talangerna.

Publicerad 2014-06-10 kl 13:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto