Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppmärksammad presentation - Bergqvist om Ukraina-flytten: "Alltid varit sugen på att sticka utomlands"

Ukraina

Douglas Bergqvists Tjornomorets-presentation blev uppmärksammad.
Nu berättar den tidigare Kalmar FF-backen om flytten till Ukraina.
- Det är en bra liga och en möjlighet att klättra i systemet, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Douglas Bergqvist, 28, lämnade under tisdagen Kalmar FF för spel i FK Tjornomorets Odessa i Ukraina. 28-åringen, som tillhört flera engelska klubbar, norska Haugesund och polska Arka Gdynia på utländsk mark, var sugen på ett nytt äventyr utomlands och nappade på den ukrainska klubbens anbud. 

- Jag har alltid varit sugen på att sticka utomlands igen. Jag hade ett misslyckat steg i Polen för några år sedan och det gick inte vägen. Jag ville bygga upp mig själv och ta steget utomlands igen för att göra det bättre än den gången. Jag trivdes väldigt bra i Kalmar och hade en väldigt fin säsong, vilket hjälpte mig till att ta det här steget. När chansen kom ville jag testa på något nytt utomlands, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Bergqvist hade på förhand inte särskilt bra koll på Tjornomorets. Odessa-klubben har vunnit den ukrainska cupen två gånger och slutat på andra plats i ligan vid fem tillfällen. Just nu är laget på 13:e-plats i ligan och siktar på att säkra ett nytt kontrakt i högstaligan. 

- Om jag ska vara ärlig visste jag inte så mycket. När det dök upp visade min agent mig det och det så väldigt fint ut. Det är en bra liga och en möjlighet att klättra i systemet. Klubben har även precis fått en ny tränare och president. Det är en väldigt historisk storklubb i Ukraina, även om de kom upp igen förra året. Jag är en av fem-sex nya spelare här nu och det kommer kanske komma några till. Jag tror att de försöker bygga ett nytt lag nu och det är ett projekt som jag ville vara med på. 

När 28-åringen blev presenterad av Tjornomorets i klubbens sociala medier fick Instagram-posten stor uppmärksamhet. Tjornomorets hade målat över Bergqvists KFF-tröja med något som liknar en Tjornomorets-tröja.

ANNONS

Bergqvist använder i sin tur inte sociala medier och fick höra om ämnet av sina lagkamrater under klubbens träningsläger i Turkiet. 

- Jag såg inte det. Det var några grabbar som sa något om det, men jag hade ingen aning om vad som hände. Det har gått så fort, så jag har haft dålig koll. Jag har inte koll på det, säger han och fortsätter:

- Jag använder inte sociala medier och har inte gjort det på några år. 

Nu fokuserar Bergqvist i stället på att hjälpa Tjornomorets i bottenstriden i Ukraina, men drömmer även om en återkomst till England i framtiden. Bergqvist är född i Sverige, men flyttade till England vid sju års ålder och återvände först till Sverige när han var 20 år.

- Jag flyttade dit med min familj när jag var sju år och är uppväxt där. Jag gick i skolan i England och spelade för lite olika ungdomslag, men fastnade lite i fotbollssystemet i League Two och då var det dags att sticka. Jag gick till Sverige och Östersund, så mellan 7 och 20 var jag i England. Min familj bor fortfarande där, så det är mitt hem.

ANNONS

Han fortsätter:

- Nu är det fullt fokus här, men jag vill definitivt tillbaka till England en vacker dag. 

Samtidigt menar folk i Tjornomorets att svenskens framtid är i Odessa.

- Här säger de att jag vill bo i Odessa efter karriären, men fotbollsmässigt skulle jag vilja tillbaka till England om det är på rätt nivå, säger han. 

Publicerad 2022-01-11 kl 21:58
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto