Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Foto: ICA

En belgisk klassiker: pommes och majonnäs

Är det här Europas bästa fotbollskorv?

5v

På matchkorv.se har ICA samlat 24 unika korvtoppingrecept – inspirerade av varsin europeisk fotbollsnation. Matkreatörerna på ICA Köket tog fram de smarriga recepten – men Leif Grönlund, ansvarig på ICA Köket, vill inte avslöja vilket som är det bästa.

Att tyskarna har surkål på sin korv och att danskarna har remoulad på sin – det kan nog många av oss föreställa sig. Men hur smakar egentligen en korvtopping från Portugal, Tjeckien eller Georgien? Det var frågan som matkreatörerna på ICA köket ställde sig när de tog sig an att med ICAs Matchkorv som bas, skapa 24 unika europeiska nationskorvar.

- Korven är ju en klassiker till en fotbollsmatch på tv. Men det kan ju bli lite enahanda med bara ketchup och senap. Så tanken var att inspirera till lite variation, säger Leif Grönlund, ansvarig på ICA Köket.

Bland korvtoppingrecepten finns en hel att välja på som het räksallad, mosade ärtor med morotspickles, kålrotsröra med senap eller pommes frites med majonnäs. Totalt 24 unika recept med inspiration från varsin europeisk nation.

En korv med den skotska kålrotsröran ”Creamy neeps” och senap.

 

Utmaningen låg i att varje recept skulle möta tre kriterier:

1. Ha en nationskoppling.

2. Vara unik i förhållande till de andra recepten.

3. Smaka gott.

 

- Även om det finns tydliga skillnader i våra europeiska matkulturer, så finns det ju en hel del vi har gemensamt. Så vad skillnaden mellan exempelvis en skotsk och en engelsk korvtopping är, det är kanske inte helt givet, resonerar Leif.

Samtidigt var det inte en ovan uppgift för Leif och hans kollegor i ICA Köket, som varje år skapar runt 900 nya recept till ica.se. 

- Nej, vi har väl viss erfarenhet, skrattar Leif. Men det var ett roligt uppdrag. Jag är nöjd med variationen – och viktigast av allt: att varje topping smakar gott.

Vilket av alla recept som är favoriten vill inte Leif svara på. Det blir helt enkelt upp till den som är nyfiken på vilken nation som egentligen har den bästa korvtoppingen, att reda ut. Alla recept finns samlade på matchkorv.se.

Serbiens korv, toppad med en traditionell shopskasallad.

FAKTA

Om Matchkorv

Matchkorv-sortimentet består av svenskproducerad grillkorv och wienerkorv med hög kötthalt, en vegansk bratwurst, surdegsbröd och gurkmajonnäs. För varje såld produkt går pengar till Matchkorvsinitiativet – som genom ICA stiftelsen delar ut medel till föreningar som vill skapa fler positiva mötesplatser runt fotbollen.

Till korvtoppingrecepten

Publicerad 2024-06-15 kl 08:05
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto