Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fjellström ska hjälpa Gustavsson till titel: "Häftigt att uppleva ett mästerskap"

Australien

The Matildas har inte vunnit Asiatiska mästerskapen sedan 2010. 
Då har man kallat på förstärkning i form av Jens Fjellström. 
- Det tydliga målet är att försöka bidra till att få hem pokalen, säger Fjellström till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Det är inte första gången Tony Gustavsson, som är huvudtränare för Australiens damlandslag, och Jens Fjellström jobbar tillsammans. 

Sist var det för USA:s damlandslag där Gustavsson var assisterande tränare och man plockade in Fjellström som taktisk analytiker - då inför VM 2019. 

Nu har Gustavsson plockat in Fjellström ännu en gång och fokus ligger på att få med sig pokalen från Asiatiska mästerskapen tillbaka till Australien. 

- Tony ville att jag skulle titta på Australien och motståndare som vi förväntar oss vara svåra och sen presentera en idé om hur Australien bär sig åt för att vinna. Även vad som kommer att bli viktigt försvars- och anfallsmässigt i turneringen. Främst då tittat på Japan som är den stora konkurrenten, säger han.  

ANNONS

Än så länge är kontraktet skrivet på en månad - och endast inför och under mästerskapet. Anledningen?

- Dels har jag varit nyfiken på damfotbollen på elitnivå, jag tycker att det hänt så otroligt mycket på senare tid. Och dels att få uppleva ett mästerskap känns häftigt, och att det är på landslagsnivå. Det är jättekul att vara här och försöka bidra till att få hem pokalen till Australien. Det är det tydliga målet.  

Finns det chans till att uppdraget förlängs?  
- Jag tar det som det är och så blir det som det blir. Just nu är jag fullt upptagen med att sätta mig in i och förstå hur de spelar för att jag ska kunna bidra till att utveckla och vässa spelarna.  

Australien spelar sin första match den 21 januari mot Indonesien.  

Publicerad 2022-01-18 kl 16:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto