Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Asllanis kritik mot Ballon d’Or: "Blir lite förvånad"

Ballon d'Or 2019-12-03 kl 07:08

Kosovare Asllani kom på 16:e-plats i Ballon d’Or.
Efteråt riktade landslagsstjärnan kritik mot ceremonin.  
- Jag kan tycka från jämställdhetstänk att man skulle dela ut samma priser till kvinnorna också, säger hon till Aftonbladet

3:36
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Lionel Messi och Megan Rapinoe vann Ballon d’Or i spelaren ovan.

Kosovare Asllani var en av tre svenskar - även Nilla Fischer och Sofia Jakobsson - som i år blev nominerade till det ärofyllda priset Ballon d’Or. Asllani och Fischer kom på delad 16:e-plats, medan amerikanska stjärnan Megan Rapinoe blev tilldelad priset.

Men efteråt riktade Asllani kritik mot France Football, som delar ut priset. Detta med anledning av att det fanns fler herr- än dampriser. På herrsidan delades det även ut priser till "Årets unga talang", samt "Årets målvakt", vilket inte delades ut på damsidan. I stället fick de kvinnliga spelarna vara nöjda med Ballon d’Or-priset, som blott för andra gången delades ut på damsidan, då Ada Hegerberg blev historisk första vinnare i fjol. 

ANNONS

- Jag kan tycka från jämställdhetstänk att man skulle dela ut samma priser till kvinnorna också, som bästa målvakt, som för herrarna. Det blir jag lite förvånad över. Där känner jag att de behöver utvecklas, säger Asllani till Aftonbladet. 

Däremot tycker hon förstås annars att det var en trevlig kväll. 

- Jag tycker att allt ska vara på samma nivå på de här galorna, men annars var det en trevlig kväll. Jag lägger inte så mycket vikt vid min egen placering i kväll, säger hon till tidningen.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto