Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
BELGIEN
2v

Engvall tvåmålsskytt i veckan efter "skräckbilder": "Ett mirakel att jag kunde spela"

Foto: Bildbyrån.

Gustav Engvall har funnit trygghet och målform i Belgien. 
Förra helgen klev han av skadad - men var i veckan tillbaka igen med ett inhopp, blev tvåmålsskytt och utbytt till stående ovationer. 
- De sa att det var ett mirakel att jag kunde spela, säger han till Fotbollskanalen.

Gustav Engvall var under våren i år utlånad från Bristol City till IFK Göteborg, men lämnade i sommar Blåvitt och Bristol för ett kontrakt fram till sommaren 2020 med option på ytterligare två år med Mechelen i den belgiska andraligan. Inledningsvis blev det främst inhopp, men efter första målet i nya klubben, så lät han inte succén vänta. 

Förra helgen klev han däremot av skadad i halvtid mot Roeselare, befarade det värsta med en allvarlig knäskada, men kunde några dagar senare komma till spel i ligan igen.

- Jag var såklart orolig. Det var en jävla smäll och när vi såg bilderna efteråt i "slow motion", så sa de att det är ett mirakel att jag sedan kunde spela. Det såg jävligt äckligt ut, men knät var starkt. Det var bara en ordentligt smäll, säger Engvall till Fotbollskanalen.

Anfallaren blev inbytt redan efter 15 minuter mot Tubize, då en lagkamrat linkade av skadad. Det blev succé direkt med två mål inom loppet av sju minuter, hans fjärde och femte för säsongen och sedan stående ovationer när han blev utbytt senare i andra halvlek.

- Tanken var egentligen att jag inte skulle spela, men sedan fick jag hoppa in och det gick väldigt bra. Våra fans är verkligen fantastiska. Det är en av klubbarna i Belgien som har flest fans. Jag har fått ganska mycket kärlek och ger även tillbaka så mycket som möjligt. Om man gör det bra, så blir man omtyckt. Jag hoppas kunna ge tillbaka ännu mer framöver.

För Engvall var en permanent flytt efterlängtad från Bristol. Efter två år med knapp speltid i England och utlåningar i två olika sejourer till Djurgården och en sejour till Göteborg, så ville han börja om på nytt i en ny klubb, vilket den här gången blev Mechelen.

- Jag tror att det är många som tror att det flyter på bra med utlåningar, att det bara är att hoppa in på planen och spela, men mycket handlar också om att man ska må bra, trivas i staden och med allt runt omkring. Det är inte lätt på bara några månader. Nu känns det bra här, säger han.

- Jag tycker även att det kändes bra från första början. Det är alltid en omställning, men jag kom in bra i försäsongen i Belgien, där det var ganska hård träning. Det tog väl en månad att komma in i laget, men nu flyter det på väldigt bra. Vi gjorde ett tränarbyte och nu har resultaten gått med oss, samtidigt som jag har fått mycket speltid, fortsätter han.

Hur skulle du säga att nivån är i belgiska andraligan?
- Det är inga lätta matcher. Jag tycker väl att det är ganska jämn nivå med några bättre och några sämre lag. Det är svårt att jämföra med andra ligor, men det är en okej liga. Det finns många äldre spelare här som har varit i stora klubbar och har erfarenhet från till exempel Europa League, men nu kommer ner lite grann, säger han.

- Mechelen har också en stark dragkraft med tanke på att det är en gammal storklubb. De snackar mycket och jämför mig med Klas Ingesson och Kennet Andersson, men de får lugna sig lite. De kan inte jämföra mig med dem, fortsätter han.

Du verkar trivas med tillvaron?
- Absolut! Jag kände att jag ville komma någonstans, där jag kan känna att jag har ett helt år, så det känns skönt nu. Nu hoppas jag göra en bra säsong och sedan får vi se vad som händer med allt möjligt nästa säsong. Det är skönt att ta ett år i taget.

Engvall är i höst noterad för fem mål och tre assist på tio framträdanden i ligan för Mechelen, som är placerat på första plats i den belgiska andraligan, Proximus League.

Mechelen ställs härnäst i kväll mot Westerlo borta i ligan. 

Publicerad 2018-11-03 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons