Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Skarpenhed sammanfattar

Sillybloggen

Nu börjar det hetta till ordentligt. Nästa vecka är det januari och då sätter Silly Season som sagt igång på allvar. Först ska vi självklart ta oss en titt på vad som hände i veckan som går mot sitt slut.

Veckans tre hetaste spelare:

1. Lionel Messi

Samtidigt som Cristiano Ronaldo varit olycklig och kopplas ihop med en flytt från Real Madrid har Messi valt att gå motsatt väg. Trots ett rapporterat monsterbud från Anzji valde Messi att stanna i sitt Barcelona. Att Cristiano i sin tur inte förlängt gör att fler och fler övergångsrykten dyker upp, vilket det säkert kommer att skrivas mer om här under veckan som kommer.

Om vi går tillbaka till Messi undrar jag vad som egentligen skulle krävas för att få Messi att lämna klubben. Det känns som att svaret skulle bli detsamma även om det var en engelsk toppklubb som försökte med de pengarna. Vart går gränsen för att locka till sig honom? Finns det någon?

ANNONS

2 Theo Walcott

Om det är några som frågar sig “vart går gränsen?” så är det Arsenals fans. Walcott har spelat sin bästa fotboll på länge när han fått ta klivet in i planen som striker. Wenger har dock ännu inte lyckats förlänga kontraktet med speedfenomenet och hans värde på marknaden stiger med varje match han gör.

Eller vad sägs om ett hattrick och två assist mot Newcastle? Jag måste erkänna att jag håller med Sportbladets Kalle Karlsson, Arsenal skulle behöva få kontraktet klart så snabbt som möjligt och inte vara rädda för att ge honom en lön som kan matcha det han skulle kunna få i andra klubbar. Tappar de Walcott förstärker det bara bilden av ett Arsenal där klubben som säljer sina stjärnor så fort de blommat ut.

3. Andreas Granqvist

Som vi på fk kunde avslöja är Andreas Granqvist jagad av flera utländska toppklubbar. Jag måste säga att Napoli känns som ett naturligt steg för den 28-årige mittbacken. Laget är i stort behov av, minst, en mittback och vet vad de får av Granqvist efter hans tid i Genoa.

ANNONS

Granqvist är dessutom van vid Serie A och verkar trivas med livet i Italien. Att då ta klivet till en klubb som vill utmana i toppen av Serie A känns helt rätt både för honom och klubben. Sedan är förstås de andra klubbarna inte dåliga val de heller, kanske framförallt lockar att spela tillsammans med Elmander Turkiet, men jag tror Granqvist gått till Italien för att stanna.

Veckans citat:

“Om jag skulle gå till Milan skulle det öppna dörrarna till att gå till riktigt stora klubbar som Real Madrid och Barcelona.” Abel Taarabt hymlar inte med sina mål i karriären.

Något som självklart måste svida för alla Milans fans som försöker förlika sig med det faktum att klubben inte längre tillhör den absoluta toppen av Europeisk klubbfotboll. Nu när möjliga värvningar börjar tala öppet om Milan som en transportsträcka, kanske sumpade Taarabt sina chanser hos Berlusconi där och då?

ANNONS

Veckans wtf:

590 miljoner kronor. Real Madrid är hyfsat angelägna om att knyta till sig Gareth Bale (Cristianos ersättare?). Samtidigt gör Tottenham sitt bästa för att det inte ska bli någon koppling till Man City-Arsenal, där Arsenal sålde sina stjärnor och blivit stämplade som ett säljlag.

Tror å ena sidan att Tottenham inte är speciellt sugna att få den stämpeln och förlora sin störste stjärna till samma klubb som värvade Modric. Men å andra sidan, hur mycket pengar har Tottenham “råd” att tacka nej till?

Veckans galnaste rykte:

Var och en för sig är ryktena inte speciellt orealistiska, men Chelseas jakt på en anfallare börjar gränsa till en parodi. Under veckan har klubben rapporterats vara ute efter Falcao, David Villa, Andre Schurrle, Bafetimbi Gomis och Alvaro Negredo. Dessutom har det ryktats om att man vill plocka tillbaka Lukaku från WBA.

ANNONS

Vad som är sant i den här soppan? Skulle säga att Falcao och Negredo känns troligast. Barcelona har varit tydliga med att Villa inte ska lämna, där känns det mest som att någon lagt ihop ett och ett. Schurrle vore en intressant värvning, men jag tror inte tysken är intresserad av att vara back-up till Torres. Gomis kanske skulle fungera som bänkspelare, men jag tror att Chelsea och Benitez håller andra spelare högre. En av dem skulle kunna vara Negredo, men då som uttalad back-up till Torres.

Veckans o rly?:

Arsenal vill att Manchester United ska sänka priset på Nani som tack för att Arsenal inte drog ut på tiden med Robin van Persies övergång. Det fungerar inte riktigt så.

United kommer säkerligen att försöka få betalt för hur bra Nani är i sina bästa stunder, samtidigt vill Arsenal bara betala för hur “bra” han är i sina sämsta. De förhandlingarna kan/bör ta tid. Att blanda in van Persies övergång lär inte skynda på förhandlingarna och känns bara underligt.

ANNONS
Publicerad 2012-12-30 13:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto