Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Skarpenhed sammanfattar

Den första “riktiga” Silly-veckan lider mot sitt slut. Mjukstart? Knappst. En rad större genomgångar är redan klara och ännu fler rykten har dykt upp. Underbart!

Veckans tre hetaste spelare:

1. Demba Ba

Veckan startade med att förhandlingarna mellan Chelsea och Ba bröt samman. Den engelska pressen rasade över giriga agenter, men det hela kunde trots allt lösas och på fredagen blev övergången officiell.

Det intressanta blir nu att se hur Chelsea kommer att använda senegalesen. Är han tänkt att ersätta Daniel Sturridge rakt av, eller kommer han in för att på allvar utmana Torres? Betyder affären slutet på Chelseas jakt efter Falcao?

Ba spelade sin första match för laget på lördagen. Två mål blev det för anfallaren, en aning bättre än Torres som fick vänta 14 matcher på sitt första mål för klubben. Ska bli kul att följa den kampen.

2. Alexandre Pato

Den talangfulle, men skadedrabbade, brassen är klar för brasilianska Corinthians. Trots att han i perioder visat sin otroliga potential, har de ständiga skadorna hindrat honom att leva upp till de skyhöga förväntingar som folk haft på honom. Av hans tid i Milan kommer jag framförallt att komma ihåg när han förvandlade Barcelonas försvar till statyer, rycker sig fri och gör mål på bortaplan efter att de bara gått 24 sekunder. Där och då kändes det som framtiden var hans.

Att vända “hem” till Brasilien blir en nystart och framförallt ett försök att komma med i Brasiliens lag till hemma-VM 2014. Samtidigt ska det sägas att den brasilianska ligan blivit ännu bättre och intressantare i och med affären. Vore intressant att se hur lagen står sig mot de europeiska topplagen annat än i ett avslaget möte i klubblags-VM.

3. Daniel Sturridge

Det såg ut att vara klart flera veckor innan transferfönstret öppnade och på onsdagen kunde Liverpool mycket riktigt presentera Daniel Sturridge som sitt nyförvärv. Känns instinktivt som att Sturridge är den största vinnaren i den här affären. Han kommer ifrån avbytarbänken i Chelsea och får chansen att återigen visa vad han kan, misstänker dock att Liverpool kan ha betalat ett överpris för honom.

I engelsk press skrivs det nu att Sturridge kommer att ta Suarez plats som central anfallare. Enligt, de lite luddiga, citaten från Brendan Rodgers är det inte tal om att peta Suarez, men att han ska få “en annan roll”. Eftersom Rodgers samtidigt säger att han vill fortsätta spela 4-3-3 handlar det alltså om en ytterposition eller en offensiv mittfältsroll. Det känns väl på förhand inte som den bästa lösningen, Suarez har visat fin form under hösten och det är i straffområdet som uruguayanen kommer till sin rätt.

Vågar man hoppas på att Brendan Rodgers gör om systemet till ett 4-2-4? (4-3-3 med Suarez som en “falsk” mittfältare vars egentliga position är i straffområdet). Om inte annat så för att det kommer att bli roligt att kolla på och skriva om.

Veckans citat:

“I hans fall lämnar man inte OM för att gå till Newcastle. Om det sker någon dag är det till någon av de två klubbarna i Manchester som han går till”, Mathieu Valbuenas agent, Christophe Hutteau, förklarar hur saker och ting ligger till.

Så om Barcelona/Real Madrid, eller för all del Chelsea, skulle vara intresserade kan de släppa tanken direkt…

Veckans wtf:

När Daniel Sturridge presenterades för Liverpool tog han i från tårna och sa att han själv ser klubben som en av de största klubbarna i världen.

I sig är uttalandet genialiskt, han “bevisar” för fansen hur högt han värderar klubben och kanske får dem att lyckas förtränga åttondeplatsen. Samtidigt betyder uttalandet inte någonting. En av de 10 största klubbarna? 100? 200? Om fotbollskarriären skiter sig för Sturridge kanske politik vore någonting att satsa på.

Veckans galnaste rykte:

Milan är på väg att sälja flera av sina spelare. Enligt Gazzetta dello Sport ska de använda pengarna till att köpa Mario Balotelli från Manchester City.

Nej, det här känns inte rimligt. Dels känns det inte som att Milan kommer att gå för det. Visst kan Balotelli bidra sportsligt men den prislappen (35 miljoner euro) är lite för högt för Milan när det gäller en så pass oberäknelig person som Balotelli. Dels, och framförallt, tror jag inte att Manchester City är det minsta intresserade av att sälja. Engelska medier försökte rida lite på vågen genom att meddela att klubben ändrat sig efter bråket med Mancini, men det känns som en lite väl otrolig nyhet.

Tänk på alla saker Balotelli hittat på sedan han kom till City, nu ska han alltså vara oönskvärd för att han och Mancini puttat varandra. Tror inte riktigt det.

Veckans o rly?:

Sir Alex Ferguson förnekar sig inte. Uniteds tränare berättade för MUTV vad han tyckte om att Spurs köpt den förre United-talangen Ezekiel Fryer. Det var en hel del. Eller vad sägs om att döma ut Tottenham som ett gäng förutsägbara fuskare och framförallt trycka till deras ordförande, Daniel Levy, lite extra?

Hur underhållande det än är att se Ferguson ge sig på sina konkurrenter är det faktiskt en intressant fråga. Det kan mycket väl vara så att Spurs snackat ihop sig med Liege, men här är det väl reglerna som det är fel på. Det känns inte rimligt att det ska vara en så pass stor skillnad mellan att sälja inom landet respektive till utlandet. Bevisligen går det att ta sig runt de existerande reglerna i alla fall, även om det inte nödvändigtvis var det som Tottenham gjorde nu.

Sedan ska det också sägas att det handlar om en B-lagsspelare, som på ett halvår gått från Uniteds B-lag till Spurs B-lag. Det är inte så att Spurs kuppat igenom Cleverley direkt.

Publicerad 2013-01-06 kl 07:32

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons