POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Därför nobbade Marcus Nilsson Helsingborgs IF

Mittbacken Marcus Nilsson valde att fortsätta i Kalmar FF istället för att återvända till Helsingborg, klubben och staden i hans hjärta.

– Jag har inte velat säga nej till Helsingborg och har funderat i flera veckor. Mitt hjärta drar ju mig till Helsingborg. Det är min hemstad och klubben i mitt hjärta, men beslutet är taget mer med hjärnan än hjärtat denna gången, säger mittbacken till HD.se.

Nilsson stannar i Kalmar säsongen ut, därefter går hans kontrakt med holländska FC Utrecht ut. Men att då återvända till Helsingborg i tre nya år som kontraktsförslaget från HIF ville var till slut inte aktuellt.

– Målet är att komma ut i Europa igen och även om jag skulle få ett fördelaktigt kontrakt med HIF som gjorde det relativt lätt att lämna, så är risken stor att jag skulle bli kvar i Sverige. Som sagt så funderade jag länge och fick lite ångest när beslutet väl var taget. Men jag tror detta är bäst för min karriär. Jag trivs väldigt bra i Kalmar. Tränaren tror på mig, jag spelar mycket och har en viktig roll i laget. Skulle jag byta till HIF så uppstår en ny konkurrenssituation och det är en risk man tar då att flytet som finns nu för mig försvinner.

Publicerad 2014-07-30 kl 10:43

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå