Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

KLART: Liverpool snuvar Kalmar på stortalangen

Det blir Liverpool och inte Kalmar FF för den nigerianske stortalangen Taiwo Awoniyi. Premier League-storklubben bekräftar att man värvat anfallaren, som lånas ut till Frankfurt under kommande säsong.

Det var i samband med U17-VM 2013 som Kalmars scouter fick upp ögonen för den talangfulle forwarden, som då bara var 16 år, och efter turneringens slut kom den svenska föreningen överens om ett så kallat förhandskontrakt med hans akademi Imperial Soccer Academy. Enligt avtalet skulle Awoniyi stanna i hemlandet Nigeria fram till sin 18-årsdag 12 augusti 2015, för att sedan flytta till allsvenskan och KFF.

Men situationen komplicerades av att anfallaren säsongen därpå blev uttagen till U20-VM, gjorde succé där och blev föremål för intresse från en hel rad storklubbar från större ligor än allsvenskan.

Publicerad 2015-08-31 kl 18:37

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons