Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Häcken-talang uppges nära Serie A-klubb: "Jag har ingen aning"

Sillybloggen

Häcken-talangen Kevin Ackermann, 17, fanns tidigare i höst med på den engelska tidningen The Guardians lista över världens 60 bästa 17-åriga talanger och är i år noterad för ett framträdande i allsvenskan. Nu kan han vara på väg bort från Hisingenklubben för en flytt utomlands till Italien.

Enligt GT är mittfältaren nära en övergång till Fiorentina och Serie A. Klubbarna ska enligt uppgifterna vara i långt gångna förhandlingar om 17-åringen, något som Häckens sportchef Sonny Karlsson däremot inte vill kommentera.

När Fotbollskanalen når Ackermann, så känner han inte till intresset från Fiorentina.

– Då vet du nog mer än vad jag vet. Jag har ingen aning om det. Det enda jag fokuserar på är Häcken. Det är där jag är och tränar, säger han till Fotbollskanalen.

Han funderar heller inte över att lämna Hisingenklubben.

– Jag är i Häcken nu och fokuserar på att vara i Häcken. Om det nu handlar om de här frågorna, som angår rykten, så fokuserar jag på fotbollsplanen nu och ingenting annat. Det andra får du ta med min agent och andra runt omkring.

ANNONS

Hur ser du på den här säsongen?
– Jag känner att jag både som fotbollsspelare och människa har tagit kliv. Jag har både utvecklat det breda spelet inom fotbollen, men även lyft min blick längre. Allt har blivit lite bättre än innan.

Vad känner du för konkurrenssituationen i år?
– Det är tre otroligt bra mittfältare jag konkurrerar med som Erik (Friberg), Alexander (Faltsetas) och Gustav (Berggren). Jag har lärt mig mycket av att spela med dem. Det är otroligt bra fotbollsspelare, så det är inte lätt att komma in i elvan. Det är däremot bara en utmaning och jag fokuserar på träningarna för att visa vad jag kan där.

Nu återstår tre matcher av säsongen, närmast mot Sirius på onsdag hemma på Bravida Arena. Möjligen blir det ett andra framträdande för talangen i år i allsvenskan då.

– Jag gör som sagt mitt på träningen och försöker att visa att jag är där. Det är däremot tre bra fotbollsspelare och det är inte lätt att slå ut dem. Jag får ta mina chanser om det kommer skador och sådär. Om jag får spela ska jag ta chansen. Det är inte mer än så.

ANNONS

Fiorentina har efter tio omgångar 15 poäng och är placerat på sjätteplats i Serie A.

Publicerad 2018-10-30 14:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto