Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lustigs framtid osäker i Skottland: "Det är upp till Celtic"

Sillybloggen

Celtics svenske landslagsback Mikael Lustig, 31, lämnade vintern 2012 Rosenborg för spel i den skotska storklubben och har sedan dess varit klubben trogen. I år är han inne på sin åttonde säsong i Celtic, men nästa sommar går kontraktet ut.

Högerbacken var i veckan med på den svenska landslagssamlingen, men var även med på AIK:s guldfest, vilket ledde till spekulationer om en framtid i Stockholmsklubben.

– Jag kom till Stockholm väldigt sent och slängde i väg ett grattis-sms till “Sebbe”(Sebastian Larsson, mittfältare i AIK och landslaget). Då sa han: “Kom ut och säg hej”. Då drog jag dit och gratulerade “Sebbe”, “Koffe” (Kristoffer Olsson) och de jag känner i AIK, sa Lustig då, men ville inte spekulera mer i om det finns en framtid i AIK:

– Ni får spekulera så gott som det går, men jag har kontrakt med Celtic och jag tror att jag spelar där även nästa år, sa han.

Annons

Nu uttalar sig Lustig igen om framtiden i Celtic. Efter en fråga om han kommer att stanna i den skotska klubben säger han:

– Vi får se, säger han till Daily Record.

– Det är (en option på ytterligare ett år) i mitt kontrakt och det är upp till Celtic, så vi får se vad som händer inom ett par veckor, fortsätter han.

Vidare uttrycker han sin kärlek för klubben och staden i Skottland.

– Jag har alltid sagt att jag älskar den här klubben och att jag älskar Glasgow. Jag är hundra procent säker på att jag kommer att flytta tillbaka till Sverige en dag, så vi får se vad som kommer att hända, säger han.

– Jag blir 32 år gammal om ett par veckor, så vi får se. Jag vill alltid spela för Celtic, men kommer att avsluta lyckligt oavsett.

Lustig är i år noterad för tolv matcher i den skotska högstaligan. Före han gick till Rosenborg tillhörde han bland annat Gif Sundsvall och Umeå FC.

Annons
Publicerad 2018-11-25 23:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto