Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
2v

Officiellt: Häcken skriver A-lagskontrakt med mittfältstalang

Häcken meddelade i dag att klubben skriver kontrakt med 18-årige mittfältaren Ali Youssef, som kommer från föreningens akademi och U19-lag. Han stod under förra säsongen för 18 mål och sex assist på 23 matcher i U19-serien, vilket bland annat ligger till grund för beslutet att flytta upp talangen.

Youssef har skrivit på ett kontrakt över nästa säsong med Hisingenklubben.

– Vi har erbjudit Ali ett ettårsavtal med A-laget. Han har under året tagit steg som gjort honom mer och mer intressant för oss. Nu behöver han bevisa att det är så, att han har ännu mer att ge, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson i en kommentar på klubbens hemsida.

– Hans spetsegenskaper är att han har en jädra träffbild med sina skott och är svår att ta i en mot en när han vinklar bort spelarna. Han har svagheter som han behöver förbättra, att bilda relationer med andra spelare på plan så att han kan släppa bollen i rätt tid och springa mer. Det tror jag är det viktigaste, att man samarbetar med de andra tio spelarna. Men hans spetsegenskaper är så intressanta att vi väljer att lyfta honom till A-laget fast han har ett år kvar som junior, fortsätter Karlsson.

Youssef gjorde inga A-lagsmatcher i år, men satt på bänken i hemmamötet med Dalkurd och gjorde även ett antal framträdanden i U21-laget under den gångna säsongen.

Publicerad 2018-12-03 kl 14:18

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons