Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
1v

Officiellt Varberg värvar från division 1

Varberg kvalade sig i höst kvar i superettan. I dag förstärkte laget truppen inför nästa säsong genom att hämta in mittfältaren Robin Book från Utsikten och division 1. Han skrev på ett kontrakt över ett år med superettanklubben.

– Det känns jättebra. Det har varit ett intresse rätt länge nu och det har känts rätt sedan första början, säger han i en kommentar på Varbergs hemsida.

Book har tidigare representerat både Gais och Syrianska i superettan, men tog inför 2017 ett kliv nedåt i seriesystemet till Utsikten och imponerade i år med 17 mål i division 1 södra. Nu är han redo för spel i superettan igen.

– Nu känner jag mig verkligen redo. Jag kanske inte var riktigt redo på vissa sätt när jag var i Superettan innan, men nu känner jag mig helt redo, säger Book till hemsidan.

Varbergs tränare Joakim Persson om nyförvärvet:

– Robin Book är väl egentligen en utpräglad “tia” som är duktig i mellanrummet mellan backlinje och mittfält. Även om han gjort över 20 mål i år så ser jag väl mer honom som en framspelare än en målskytt, men han är en poängspelare helt enkelt. Robin har även ett bra driv i steget, en fin teknik, en bra blick och en förståelse för vilka ytor han ska vara i, duktig på att göra sig spelbar, säger han.

– Han har också dragit på sig en hel del erfarenhet under årens gång och har mognat de sista två-tre säsongerna som gör att jag tror att han blir en väldigt bra offensiv förstärkning. Sen har han ju också lite småbitar att jobba med, men får han två målchanser så sätter han åtminstone en, så detta kan bli riktigt bra, fortsätter han.

Publicerad 2018-12-04 kl 15:19

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons