Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Öste in 30 mål i division två - nu klar för kanadensisk klubb: "Mer än bara en cool upplevelse"

Sillybloggen

Han gjorde 30 mål i division 2 för Assyriska Turabdin IK. Nu lämnar Simon Karlsson Adjei Jönköpingsklubben för spel i den kanadensiska ligan och York9 FC.

– Om jag bara velat uppleva en stad hade jag valt en stad. Jag är bara här för fotbollen eftersom jag tror på den. Jag kommer att jobba hårt hela tiden, säger han på klubbens hemsida.

– Den nya ligan är mer än bara en cool upplevelse. Jag tror på att om jag jobbar hårt och kan få laget med mig, som en familj, så kan vi gå långt.

York9 FC grundades så sent som i maj i år och laget kommer att spela i den historiska första säsongen av Canadian Premier League 2019. Laget spelar sina hemmamatcher på Alumni Field i Toronto.

– Att göra 30 mål i någon professionell liga är en prestation. När vi började prata med honom trodde vi att vi skulle kämpa mot några av klubbarna i superettan. Så vi åkte till Sverige, träffade honom och berättade om vår vision och vår plan. Från  det ögonblicket sa han att han ville komma till Kanada, säger tränaren Jimmy Brennan.

Annons
Publicerad 2018-12-04 09:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto