Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De Ligt uppges definitivt klar för Juventus - förhandlingarna i hamn

Sillybloggen

Juventus har under en längre tid uppgetts vara huvudkandidat till att värva Ajaxs jättetalang Matthijs De Ligt, 19. Nederländaren var under förra säsongen en starkt bidragande orsak till att Ajax vann Eredivisie och gick till semifinal i Champions League, vilket ledde till en flora av rykten om intresse från Europas allra största klubbar.

De Ligts agent Mino Raiola gick nyligen ut och bekräftade att spelaren är överens med Juventus om det personliga avtalet och sa att det som återstår nu är att klubbarna ska komma överens om en affär.

– Avtalet är klart med Matthijs, och det är nu upp till Ajax hur man handskas med det, sa Raiola till De Telegraaf.

Ajax meddelade i sin tur under lördagen att De Ligt inte följer med på lagets träningsläger “i väntan på en eventuell övergång” – och nu ska affären vara klar.

Italienska tidningen Gazzetta Dello Sport toppar sin sajt med att De Ligt nu är definitivt klar för en övergång till Juventus. Tidningen rapporterar att parterna natten till söndagen satt i långa förhandlingar och först under morgonen kom överens om en övergångssumma på 70 miljoner euro, drygt 740 miljoner kronor plus olika bonusar.

Annons

Gazzettan skriver vidare att De Ligt förväntas anlända till Turin under söndagskvällen, alternativt senast under måndagen för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen och sedan presenteras som ny spelare i Juventus. Uppgifterna gör också gällande att Juventus kommer att sätta en utköpsklausul på spelaren värd 150 miljoner euro, drygt 1,6 miljarder kronor.

Enligt Calciomercato får De Ligt en årslön på 7,5 miljoner euro, drygt 79 miljoner kronor plus olika bonusar som kan ge en lön på upp till 12 miljoner euro, drygt 126 miljoner kronor.

De Ligt är fostrad i Ajax och totalt noterad för 77 matcher i Eredivisie. Mittbacken har även redan 17 A-landskamper för Nederländerna på meritlistan.

Publicerad 2019-07-14 12:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto