Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svensklaget förstärker truppen med världsstjärnan

Sillybloggen

Chelsea, med kapten Magdalena Eriksson och Jonna Andersson förstärker.
Australiens superstjärna Sam Kerr är klar för klubben. Goal.com rankade 26-åringen som världens tredje bästa spelare.

Chelsea leder i detta nu The FA Womens Super League, motsvarigheten till Premier League. Detta före lokala stadsrivalen Arsenal och Manchester City, båda på tolv poäng.

Nu kommer ett glädjande besked för Chelsea med mittbacken och kaptenen Magdalena Eriksson samt försvararen Jonna Andersson i laget.

Klubben har värvat Australiens superstjärna Sam Kerr som blev rankad trea i världen på listan Goal.com presenterade under gårdagen. Anfallaren som senast kommer från spel i Chicago Red Star gjorde 34 mål på 40 matcher i USA-klubben och blev därmed också framröstad till ligans MVP.

– WSL är den bästa ligan i världen, jag vill att laget lyckas och jag vill inte att det ska vara för enkelt. Jag känner att Chelsea har byggt upp något speciellt under de senaste åten och jag vill bli en del av det – jag vill vinna troféer, säger Kerr till klubbens hemsida.

Annons

Tränaren Emma Hayes är naturligtvis nöjd med det senaste tillskottet i truppen.

– Sam har gång på gång bevisat att hon är en notorisk målskytt. Hon har vunnit Guldskon flera gånger och är en spelare som får saker att hända men hon är också en fantastisk lagspelare, säger Hayes till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det faktum att hon valde Chelsea när hon kunde valt vilken klubb som helst i världen är ett kvitto för spelarna och ledningen här att hon ser Chelsea som det bästa alternativet för henne aatt växa och ta nästa steg i karriären.

Lagkaptenen Eriksson hyllar värvningen på Twitter:

“Välkommen till klubben Sam, vilken kvalitetsvärvningen, otroligt stark signal från klubben”, skriver Eriksson.

Kerr kommer bära nummer 20 vilket innebär att Andersson byter till nummer 25.

Annons
Publicerad 2019-11-13 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto