Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Andersson förlänger med Chelsea: "Betyder väldigt mycket"

Sillybloggen

Svenskan Jonna Anderssons gick till London-klubben efter hösten 2017 och lämnade därmed Linköping. Tiden i Chelsea har varit lyckosam och nu belönas hon alltså med ett nytt kontrakt som gäller fram till 2022.

– Det betyder väldigt mycket, det är en väldigt professionell klubb och jag har njutit av mina två år och jag är verkligen glad över att jag kommer stanna här till 2022, säger 26-åriga Andersson till klubbens hemsida.

–  Jag känner mig mer vältränad än vad jag gjorde för två år sedan. Jag är starkare och känner att jag utvecklats som spelare mer offensivt och defensivt, det har varit ett lyckosamt år för mig, säger Andersson.

Lagets tränare Emma Hayes är glad över kontraktsförlängningen och säger att Andersson varit solid och visat att hon kan prestera kontinuerligt för Chelsea.

– Hennes tillgänglighet för det här laget har varit på högsta nivå och hon är en intelligent och taktisk spelare och jag hoppas att vi kan utveckla henne ytterligare. Hon har haft en stark start på tiden här vilket vi hoppas kunna bygga vidare på och jag är väldigt glad att hon har beslutat att stanna hos oss framöver, säger Hayes till hemsidan.

Annons

Laget gjorde även nyligen klart med världsstjärnan Sam Kerr, Goal.com rankade 26-åringen som världens tredje bästa spelare på sin lista förra veckan.

Anfallaren som senast kommer från spel i Chicago Red Star gjorde 34 mål på 40 matcher i USA-klubben och blev därmed också framröstad till ligans MVP.

Chelsea med lagkapten Magdalena Eriksson leder just nu ligan, en poäng före konkurrenterna Manchester City och Arsenal.

Publicerad 2019-11-22 15:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto