Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Barças supertalang får nytt kontrakt

Sillybloggen

Ansu Fati har slagit igenom i La Liga den här säsongen. Spanjoren, född i Guinea-Bissau, var bara 16 år och 304 dagar gammal när han gjorde sitt första mål för klubben. Med det är han yngst i klubbens historia att näta i ligan.

Totalt har Fati gjort nio framträdanden i ligan och två i Champions League. Nu har Barcelona belönat 17-åringen med ett förbättrat kontrakt, som sträcker sig fram till juni 2022 och kan förlängas med ytterligare två säsonger. Utköpsklausulen har höjts från 100 miljoner euro till 170 miljoner euro. Barcelona skriver att utköpsklausulen kommer att höjas till 400 miljoner euro när anfallaren skriver sitt första proffskontrakt med klubben när han fyller 18.

– För mig är La Masia den bästa skolan i världen. De hjälpte mig från den första dagen jag kom hit och jag är extremt tacksam för alla som jobbar här. De är alla spektakulära. Från den första dagen har jag lärt mig saker av alla. Och de har också funnits där för att stötta mig genom svåra tider, säger Fati till klubbens hemsida.

Annons

Publicerad 2019-12-04 20:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto