POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3d

Uppgifter: Klubbarna överens – Skrabb flyttar till Italien

De senaste dagarna har Simon Skrabb uppgetts vara på väg till Serie A och till Brescia. Sky-journalisten Gianluca Di Marzio uppgav för två veckor sedan att Brescia skulle betala 2,8 miljoner euro, nästan 30 miljoner kronor för IFK Norrköping-spelaren.

Och för en vecka sedan uppgav Gazetta dello Sport att finländaren var på plats i Italien för att genomföra flytten.

Övergången ser nu ut att vara mycket nära. Gianluca Di Marzio skrev i dag, måndag, att klubbarna är överens om en övergång och att IFK Norrköping får omkring 30 miljoner kronor plus bonusar för Skrabb. Finländaren genomförde den obligatoriska läkarundersökningen för ett par dagar sedan och Skrabb förväntas inom kort att bli presenterad av Brescia.

För en vecka sedan skrev även den finländska tidningen, Österbottens Tidning, att de har pratat med Skrabbs förra klubb Jaros vd Fredrik Haga. Skrabb är fostrad i Jaro och lämnade vintern 2017 klubben för spel i Norrköping. Enligt Haga har Jaro rätt till 17 procent av övergångssumman från Norrköping till Brescia.

– Det finns tilläggsklausuler i vårt kontrakt med Norrköping om olika typer av omkostnader som ska räknas bort, men det är kontraktshemligheter som jag inte kan gå in på. Det är heller inte jag som har gjort upp kontraktet. Det är också oklart hur det blir med agentens kostnader, säger Haga till tidningen.

Enligt Haga kommer även övergångssumman från Norrköping till Brescia att landa på drygt en tredjedel av 2,8 miljoner euro, det vill säga lite mer än 0,9 miljoner euro.

Tidigare har även sajten GIFN uppgett att övergången har varit nära att spricka, på grund av att Skrabbs agent begärt ett arvode som inte fallit i god jord hos klubbpresident Massimo Cellino och enligt en anonym källa till sajten ska agentens önskade arvode vara så pass högt att Cellino övervägt att inte slutföra värvningen.

Men, enligt de senaste uppgifterna, ser nu Skrabb ut att presenteras för Brescia inom kort.

Publicerad 2020-01-13 kl 18:55

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå