Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Lyon med bud på Kadewere – Le Havre kräver mer

Sillybloggen

Sommaren 2018 köpte Le Havre i den franska andradivisionen Tino Kadewere från Djurgården för drygt 20 miljoner kronor. Sedan ankomsten till Frankrike har anfallaren gjort stor succé och den här säsongen har 24-åringen noterats för 17 fullträffar på 19 framträdanden.

Kadeweres framgång i Frankrike har snappat upp intressen från övriga klubbar ute i Europa. Tidigare har det rapporterats om klubbar som Bournemouth, Southampton, Celtic och Marseille – men nu uppger L’Équipe att det finns ännu större klubbar som är ute efter 24-åringen. Nämligen Lyon.

Den franska tidningen skriver att Le Havre har avvisat ett bud, från Lyon, på Kadewere. Budet ska ha varit på omkring 75 miljoner kronor men Le Havre hoppas på att få ett mycket större bud än så.

En försäljning av Kadewere kan ge Djurgården ett tillskott i kassan, då man har en vidareförsäljningsklausul från förhandlingen med Le Havre. I en intervju med Sportbladet i december sa Bosse Andersson följande om klausulen:

Annons

– Det är inte självklart när man säljer fotbollsspelare utomlands men vi har en bra del i nästa affär. Jag vet vad de (Le Havre) tackade nej till i somras. För oss kommer det här bli den största transfern med en före detta Djurgårdsspelare inblandad i klubbens historia.

Kadeweres nuvarande avtal med Le Havre löper ut efter säsongen 2022.

Publicerad 2020-01-15 20:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto