POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Fifa-regel kan öppna för Neymar-återkomst - uppges närma sig Barcelona

Neymar tillbaka till Barcelona? Ryktet kring brassens framtid är knappast nytt och i Spanien skrivs återigen att anfallsstjärnan jobbar hårt för att få till en flytt i sommar. Enligt den katalanska tidningen Mundo Deportivo, som har rubriken “Neymar närmare Barcelona”, undersöker nu Neymar och hans rådgivare möjligheten att utnyttja en lucka i Fifas reglemente vad gäller spelartransfers.

Regeln, kallad Webster Ruling efter Andy Webster säger, enligt Forbes, att en spelare som spelat tre raka säsonger i ett lag och som skrev sitt kontrakt innan en ålder av 28, har rätt avbryta kontraktet mot en kompensation, oavsett hur långt det är kvar på kontraktet. Enligt Mundo Deportivo är det en mängd variabler som räknas fram får att får fram summan som måste betalas, bland annat baseras det på spelarens lön. Mundo Deportivo skriver att den landar på cirka 180 miljoner euro, vilket är betydligt mindre än Barcelona sålde spelaren för.

Enligt Mundo Deportivo har Neymar ett minst sagt frostigt förhållande till sportchef Leonardo och den katalanska tidningen uppger att situationen är ohållbar.

Publicerad 2020-03-04 kl 13:15

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto