Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: HIF:s supertalang nära Italien-flytt

Sillybloggen

Armin Gigovic har varit omgärdad av flyttrykten i princip hela säsongen. Och enligt uppgifter i Italien så närmar det sig nu på allvar. Enligt sajten Tuttomercatoweb slutförhandlar nämligen Serie A-klubben Genoa med Helsingborg om en övergång. Enligt uppgifter kommer Gigovic att skriva på ett kontrakt över fyra eller fem år om allt går i lås – och övergångssumman rapporteras landa på cirka 30 miljoner kronor.

Helsingborgs klubbdirektör Joel Sandborg bekräftade för drygt en vecka sedan, för Helsingborgs Dagblad, att man förhandlade med klubbar om en övergång.

– Jaja, vi har diskussioner igång med klubbar.

På en fråga om en affär är nära svarade Sandborg:

– Det är en ren gissning eller spekulation. Vi som har varit med länge vet att vi i princip kan stå framför varandra, skaka hand och sätta kråkan på det – och så drar man undan det. I denna branschen finns inget nära.

18-åringen har i år varit given i HIF och noterats för ett mål på 12 matcher.

Fotbollskanalen har sökt klubbdirektör Joel Sandborg och ordförande Krister Azelius utan framgång. Och chefsscouten Adil Kizil ligger lågt. På frågan från Fotbollskanalen om Gigovic är på väg att säljas säger han:

Annons

 – Ingen kommentar till det alls.

Är 30 miljoner kronor ett rimligt pris på Gigovic?
 – Vi har inte satt en prislapp, då det sker diskussion inom föreningen om det blir en försäljning någon gång. Vi kräver som alltid skäligt betalt och det är oavsett vilken spelare det handlar om.

Spelar Gigovic kvar i HIF efter transferfönstret?
 – Sådant där är svårt att sia om. Han är vår spelare och så länge han är vår spelare utgår vi från att han är kvar här. Det kan gå väldigt fort inom fotbollen, men i och med att han är här, så utgår vi från det.

Har det kommit direktiv från styrelsen om att ni behöver sälja spelare med anledning av konsekvenserna av coronapandemin och med tanke på föreningens ansträngda ekonomi?
– Nej, vi jobbar utifrån att inte göra försäljningar, men precis som alla klubbar i Sverige, så vet vi vår roll i hierarkin och om de kommer utländska klubbar får man ta ställning till det då. Det är inga konstigheter, men vi förstår själva att alla går igenom en tuff tid och en stor försäljning är välkommen.

Annons

Helsingborg möter i morgon Malmö FF i allsvenskan.

Utöver Genoa har Aftonbladet tidigare rapporterat om intresse från Anderlecht, vilket även Tuttomercatoweb nämner i sin artikel.

Publicerad 2020-08-04 17:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto