Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Uppgifter: Juventus överväger en Ronaldo-försäljning nästa sommar

3v

Cristiano Ronaldo har konstant varit Juventus bästa målskytt – och spelare – sedan hans flytt till Turin 2018. Många spelare har dessutom berättat om hur den 35-årige portugisen är en ledare i laget och tar sig tid att hjälpa sina yngre kollegor. Men enligt spanska tidningen Sport vill Juventus nu göra sig av med portugisen nästa sommar.

Enligt Sport ska det främst vara på grund av att man vill bli av med Ronaldos lönepost på 31 miljoner euro (317 miljoner kronor) per säsong – vilket nästan är fem gånger så mycket som klubbens näst bäst betalda spelare Paulo Dybala. Sport fortsätter att rapportera att om tiderna hade varit normala så hade det inte varit något problem för Juventus att behålla Ronaldo, men med tanke på de stora ekonomiska påfrestningarna covid-19 har inneburit börjar 35-åringens löner bli omöjliga att klara av.

ANNONS

Därför överväger Juventus nu att lägga ut honom på marknaden nästa sommar istället för att erbjuda honom en kontraktsförlängning, då hans kontrakt som går ut 2022, går in på sitt sista år. Planen på marknaden skulle då vara att få tillbaka så mycket som möjligt av de 100 miljoner euro (1,025 miljarder kronor) som Juventus betalade Real Madrid för Ronaldo under sommaren 2018.

Publicerad 2020-11-09 kl 11:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto