Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tidigare Bajen-spelare ryktas till Serie A-giganter

Sillybloggen

Odilon Kossounou blev en väldigt lyckad satsning för Hammarby. Som 18-åring såldes han till Club Brügge för vad som sagts vara omkring 40 miljoner svenska kronor. Nu, ett och ett halvt år senare, har prislappen på mittbacken skjutit i höjden. I alla fall om man ska tro den italienska calciomercato.com. Sajten hävdar att ivorianen värderas till 15 miljoner euro (omkring 150 miljoner kronor).

Vidare skriver calciomercato.com att Milano-rivalerna Inter och Milan har den tidigare Bajen-spelaren på sin radar.

– Vi har kontakt med klubbar i alla de största ligorna och flera av de bästa följer Odilon. Men jag kan inte prata om specifika klubbar, säger spelarens agent Marc Benson till Fotbollskanalen.

Agenten tror att klubbar kommer lägga bud på Odilon i sommar.

– Hans fokus är att bara bli bättre och bättre och sen får vi se vart det tar vägen. Säkert kommer det bra bud från flera håll till sommaren, då får Odi och även Brügge ta ställning till det.

Vanligtvis när svenska klubbar säljer spelare utomlands förhandlar de in en vidareförsäljningsklausul i avtalet. Med största sannolikhet kommer Hammarby tjäna en hel del pengar om mittbacken säljs från Belgien framöver.

ANNONS

– Jag kan inte uttala mig om Hammarbys avtal med Brügge men jag gissar att Hammarbys ledning kommer köpa tårta och champagne den dag Odi blir såld.

20-åringen skrev nyligen ett nytt kontrakt med Club Brügge, fram till sommaren 2024.

Publicerad 2021-02-19 09:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto