Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Örgryte värvar från superettan-konkurrent: "Varit medlem i Balders Hage"

Sillybloggen

Örgryte förstärker på wingbackspositionen. Klubben går ut med att man värvar 23-årige Elias Gustafson från superettan-konkurrenten Jönköpings Södra. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023.

– Det känns väldigt bra! Jag är är ju från Göteborg och Johan och Dane är ju gamla kompanjoner som vill bedriva en fotboll jag trivs väldigt bra med att spela. Dessutom är ju ÖIS en förening jag följt genom åren. Jag var ju faktiskt medlem i Balders Hage (Örgrytes supporterförening) i början av 2000-talet så detta känns helt rätt!, säger Gustafson i en kommentar på Öis hemsida.

Örgrytes sportchef Igor Krulj är glad över värvningen.

– Kul att ha Elias här. Han är en spelare som på väldigt många sätt passar bra in hos oss. Vi vill bygga med lokala förmågor och där passar Elias perfekt, men också att han kommer från ett topplag i superettan som varit lika oss i sin filosofi. Att han jobbat med Dane och Johan tidigare är givetvis även det ett plus. Därför förväntar vi oss en relativt kort acklimatiseringsperiod för Elias, säger Krulj.

Annons

Gustafson har under 2021 gjort fem framträdanden för J-Södra i superettan.

Örgryte ligger på tolfte plats i superettan i skrivande stund.

Publicerad 2021-07-01 15:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto