Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tidigare utlandsproffs till superettan: "Sjukt sugen på att spela"

Sillybloggen

Ludvig Öhman, 29, lämnade Brommapojkarna för Grimsby Town i engelska fjärdeligan League Two (den lägsta av Englands proffsserier) i januari 2019. Sedan november i fjol har mittbacken stått utan klubb efter sammanlagt 36 matcher med Grimsby.

Nu står det klart att Öhman återvänder till den svenska fotbollen. Krislaget Falkenbergs FF, som spelade i allsvenskan i fjol och nu ligger näst sist i superettan, väljer att plocka in 29-åringen.

FFF blev nyligen av med Hammarby-lånet Kalle Björklund som bröt låneavtalet och i stället gick på lån till Västerås SK. Nu har Hallandslaget hittat sin ersättare i mittförsvaret.

– Det är en erfaren mittback med rutin från över 100 allsvenska matcher och spel i Grimsby och Japan. Han har skolats i Kalmar FF där han har spelat med ex-FFF:arna Rasmus Sjöstedt och Robin Östlind, som båda har rekommenderat honom. Ludvig är en rejäl mittback som är positionssäker, en bra huvudspelare och har en bra passningsfot. Vi hoppas att han ska bli en utmärkt ersättare till Kalle Björklund, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson på klubbens hemsida.

Annons

Öhman fostrades i Kalmar FF och har även meriter från AFC Eskilstuna samt japanska Nagoya Grampus. Han har sammanlagt 105 allsvenska matcher på meritlistan.

– Det känns väldigt kul. Jag har fått ett väldigt bra intryck av staden och föreningen. Jag ser fram emot detta, säger 29-åringen på FFF:s hemsida.

Öhman har inte spelat match sedan i november och nu längtar han efter att få komma i gång igen.

– Man är jäkligt sugen på att köra i gång och jag tycker ändå att jag har hållit i gång bra. Det är svårt att simulera matchsituationer på egen hand, så jag är sjukt sugen på att spela match, säger han.

Publicerad 2021-07-26 15:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto